Lumbung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Lumbung ya iku omah kang wujudé cilik kang digawé nyimpen pari utawa kasil panènan saka sawah utawa tegalan. Lumbung uga bisa ditemokaké ana ing sakubengé omah ing pendunung ana ing désa, lumbung uga nduwèni mumpangat kanggo nyimpen pepanènan supaya awèt utawa ngindari saka wereng. Lumbung uga wujudé omah panggung utawa luwih ndhuwur karo omah biasa lan kagolong ing sajroning omah adat ing tlatah Jawa.

Jinising lumbung manéka macem adhedhasar nagara utawa provinsi. Lumbung pari ing Asia béda banget karo lumbung pari kang ana ing papan panggonan budidaya pari liyané ing donya. Ing Amérika Sarékat, lumbung pari sing paling akèh ana ing nagara bagian South Carolina.

Galeri[besut | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lumbung&oldid=977177"