Lumbung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Lumbung ya iku omah kang wujudé cilik kang digawé nyimpen pari utawa kasil panènan saka sawah utawa tegalan. Lumbung uga bisa tinemu ana ing sakubengé omah ing pendunung ana ing désa, lumbung uga nduwèni mumpangat kanggo nyimpen pepanènan supaya awèt utawa ngindari saka wereng. Lumbung uga wujudé omah panggung utawa luwih ndhuwur karo omah biasa lan kagolong ing sajeroning omah adat ing tlatah Jawa.

Jinising lumbung manéka macem dhedhasar nagara utawa provinsi. Lumbung pari ing Asia béda banget karo lumbung pari kang ana ing papan panggonan budidaya pari liyané ing donya. Ing Amérikah Sarékat, lumbung pari kang paling akèh ana ing praja South Carolina.

Galeri[besut | besut sumber]