Sujeonggwa

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sujeonggwa

Sujeonggwa ya iku jinis ombenan tradisional kas Koréa kang digawé saka woh kesemek lan digaringaké lan diombenkaro sari jahe, kayu manis, madu lan gula.[1][2] Lumrahé istilah sujeonggwa dienggo kanggo pirang-pirang jinis ombenan sari woh liyané.[1] Sujeonggwa dadi ombenan entheng kang akèh disenengi déning wong Koréa saliyané sikhye kang biyasa disuguhake nalika wis adhem ing riyaya Seollal (taun anyar Imlek).[1] Prosès gawéne sujeonggwa aya iku kanthi nggodhog bahan woh-wohan lan pemanis lan sawisé ranpung, godhogan mau bakal diwènèhi kethokan kayu manis lan jahe kanggo nambahi rasa.[1] Kayu manis lan jahe ditambahake ing pungkasan amarga yèn digodhog bebarengan rasane bakal ilang.[1] Sujeonggwa bakal adhemake lan disuguhake bareng kacang cemara, es batu lan woh kesemek garing (gotgam).[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 97–98. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Sujeonggwa, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.