Sujeonggwa

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Sujeonggwa

Sujeonggwa ya iku jinis ombenan tradisional kas Korea kang digawé saka woh kesemek lan digaringake lan diombenkaro sari jahe, kayu manis, madu lan gula.[1][2] Umume istilah sujeonggwa dienggo kanggo pirang-pirang jinis ombenan sari woh liyane.[1] Sujeonggwa dadi ombenan entheng kang akeh disenengi déning wong Korea saliyane sikhye kang biyasa disuguhake nalika wis adhem ing riyaya Seollal (taun anyar Imlek).[1] Proses gawéne sujeonggwa aya iku kanthi nggodhog bahan woh-wohan lan pemanis lan sawise ranpung, godhogan mau bakal diwenehi kethokan kayu manis lan jahe kanggo nambahi rasa.[1] Kayu manis lan jahe ditambahake ing pungkasan amarga yen digodhog bebarengan rasane bakal ilang.[1] Sujeonggwa bakal adhemake lan disuguhake bareng kacang cemara, es batu lan woh kesemek garing (gotgam).[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 97–98. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 
  2. ^ (id)Sujeonggwa, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sujeonggwa&oldid=989356"