Jangajji

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Jangajji

Jangajji utawa janggwa ya iku jinis panganan fermentasi kas Korea kang digawé saka pirang-pirang jinis janganan kanthi nggunakake pasta kacang kedelai (doenjang), kecap (ganjang), lan pasta lombok (gochujang).[1][2] Kanthi gawé jangajji, janganan kang difermentasekake bakal duweni rasa kang pada karo sadurunge difermentasi.[1] Pirang-pirang jinis janganan digunakake kanggo gawé acar iki kecuali janganan kang ngandut banyu akeh lan sithik selulosa.[1] Bumbu-bumbu kang digunakake kanggo menehi rasa jangajji ing antarane ya iku bawang putih, godhong wijen, timun, lobak, lombok ijo, lan oyot-oyotan.[1] Biyen, nalika masarakat Korea isih kangen ngntokake jangana ing mangsa atis amarga ora ana tanduran pangan kang thukul, muls wong-wong mau nyimpen asil janganan panen kanthi difermentasekake dadi jangajji supaya nutrisi lan rasane ora ilang.[1] Nalika iku jejibahane wong wadon kang wis kawin gawé jangajji demi nyukupi nyukupi panganan ing mangsa atis.[1] Jangajji dipangan nganggo sega lan kandutan nutrisine wis cukup ya iku selulosa, mineral lan vitamin.[1] Nalika iku, jangajji wis jarang dipangan amarga sansaya akeh janganan kang ana lan janganan jang difermentasekake kanggo kebutuhan ing mangsa atiswis ora wigati manèh.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons gadhah galeri bab:
  1. ^ a b c d e f g h An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. p. 47. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 
  2. ^ (en)Main meal, side dish, foodinkorea. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jangajji&oldid=1002972"