Jehotang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Jehotang

Jehotang (제호탕) ya iku ombenan tradisional kas Korea kang digawé saka bahan herba lan biyasane disajekake ing mangsa ketiga.[1][2] Ombenan iki kawiwitan saka resep masakan istana Dinasti Joseon kang duweni manfaat minangka ombenan kang bisa nambani ngelak ing mangsa ketiga.[2] Ing wulan kaping 5 ing dina Dano miturut kalender tradisional, nalika hawane isih panas, klinik istana kerajaan mulai gawé jehotang lan diwenehake marang raja.[2]

Bahan utamane jehotang ya iku godhogan sari bahan-bahan herba kayata tanduran arrowroot (ganyong), omija (Schisandra chinensis), ginseng, liriope graminifolia, aprikot lan jahe.[2] Ombenan iki duweni manfaat kanggo keséhatan ya iku kanggo nambani diare lan watuk.[2] Sebutane mau bisa ditemokake ing dokumen pengobatan kuno Dongui Bogam karyane dhokter istana Heo Jun kang nulisake manfaat lan carane gawé jehotang.[2]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ (en)Jehotang, seoul.go.kr. Diundhuh tanggal 31 Mei 2010.
  2. ^ a b c d e f (en)Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Jehotang&oldid=977553"