Jehotang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Jehotang

Jehotang (제호탕) ya iku ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka bahan herba lan lumrahé disajekake ing mangsa katiga.[1][2] Ombenan iki kawiwitan saka resep masakan pura Dinasti Joseon kang duwé manfaat minangka ombenan kang bisa nambani ngelak ing mangsa katiga.[2] Ing wulan kaping 5 ing dina Dano miturut kalender tradhisional, nalika hawane isih panas, klinik pura karajan wiwit gawé jehotang lan diwènèhake marang raja.[2]

Bahan mligi jehotang ya iku godhogan sari bahan-bahan herba kaya ta tuwuhan arrowroot (ganyong), omija (Schisandra chinensis), ginseng, liriope graminifolia, aprikot lan jahe.[2] Ombenan iki duwé manfaat kanggo keséhatan ya iku kanggo nambani diare lan watuk.[2] Sebutane mau bisa tinemu ing dhokumèn usada kuna Dongui Bogam karyané dhokter pura Heo Jun kang nulisaké manfaat lan carané gawé jehotang.[2]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. Jehotang, seoul.go.kr. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.
  2. a b c d e f Han Bok-jin (1999). "Traditional Summer Beverages" (PDF). Koreana 19 (2): 80–83. Dijupuk 12 September 2010.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)