Songhwa milsu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Songhwa milsu

Songhwa milsu (송화밀수) ya iku jinis ombenan tradhisional kas Koréa kang digawé saka campuran serbuk sari (pollen) kembang pohon pinus lan madu.[1][2] Ombenan iki duwé kasiat ngilangake ngelak ing mangsa panas lan duwé manfaat kanggo ngatasi masalah pernapasan, syaraf lan lara sirah.[1] Songhwa milsu digawé saka serbuk sari kembang pinus kang mekar ing wulan kaping 5 lan 6 ing mangsa panas.[1] Carane ngentukake serbuk sari mau, kembang pinus dipetik nalika isih setengah mekar lan digaringaké supaya serbuk sarine bisa ucul.[1] Serbuk sari ditampung ing sawijining baskom kang isiné banyu lan diresiki banjur bola-bali digaringaké.[1] Nalika gawé ombena kang prasaja, serbuk sari dicampur karo madu.[1]

Cathatan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e f Han Bok-jin (1999). "Traditional Summer Beverages" (PDF). Koreana. 19 (2): 80–83. Retrieved 12 September 2010. Unknown parameter |month= ignored (help)
  2. (in Koréa)송화밀수, opentory.joins.com. Diundhuh tanggal 31 Mèi 2010.


Cithakan:Minuman-stub