Dongchimi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Dongchimi
Korean-Dongchimi-01.jpg
Dongchimi served as banchan
JinisKimchi
Panggonan asalKorea
Hawa ajanganCold
Woworan pokokKorean radish, napa cabbage, scallions, green chilli, ginger, pear
Buku masakan: Dongchimi  Médhia: Dongchimi

Dongchimi iku macem-macem kimchi dumadi saka radish Korean, napa Gobis, brambang, pickled ijo lombok, jahe, woh pir Korean lan mbanyu brine ing masakan Koréa . Minangka jeneng dong ( hangul : 동; hanja :; secara harfiah "musim salju") lan chimi ( hangul : 치미, istilah kuna kanggo kimchi), nuduhake, kimchi iki biasane dikonsumsi nalika musim salju. [1]

Dongchimi difermentasi kaya jinis kimchi liyane, nanging wektu diwasa mung cekak (2-3 dina). Sanajan bisa digawe kapan wae taun, umume digawe nalika musim gimjang . Wilayah sisih lor sing kasusun saka Hamgyeong-do lan Pyeongan-do ing Korea Lor utamane misuwur amarga dongchimi.

Rasa dongchimi banyu sing jelas lan resik digunakake kanggo sup kanggo nggawe dongchimi guksu (sup mi adhem 동치미 국수 digawe karo dongchimi ) lan naengmyeon, utawa disedhiyakake nganggo tteok utawa ubi jalar kukus kanggo ngimbangi rasa sing legi.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Dongchimi (Radish Liquid Kimchi)