Pyeonyuk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pyeonyuk
Pyeonyuk 2.jpg
Beef pyeonyuk
Panggonan asalKorea
Olah-olahan nasional gegayutanKorean cuisine
Hawa ajangan15–25 °C (59–77 °F)
Woworan pokokBeef (brisket, plate, foreshank, tongue, testicle, mammary, head, liver, spleen, trotters) or pork (belly, head, trotters)
Ènergi panganan
(per 1 ajangan)
42.5 kcal (178 kJ)[1]
Buku masakan: Pyeonyuk  Médhia: Pyeonyuk

Pyeonyuk ( Hangul편육 ) minangka panganan tradisional Korea, sing kalebu daging irisan tipis sing wis digodhog lan dipencet.[2] Salah siji daging sapi utawa daging babi bisa digunakake kanggo nggawe sajian.

Dikonsumsi minangka anju (iringan omben-omben alkohol ), utawa digunakake kanggo nutupi piring liyane kaya ta naengmyeon (mie adhem) lan seolleongtang (sup balung sapi).[3] Biyen, pyeonyuk digawe sajrone nyiyapake stok daging sapi utawa duduh kaldu kanggo macem-macem panganan sing disedhiyakake sajrone pesta lan pesta.[4] Saiki, uga digunakake ing panganan sing ora tradisional, kaya ta potongan sandwich sing adhem, lan dianggep minangka alternatif sing luwih sehat kanggo daging sing wis digoreng, digoreng, utawa digoreng.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "Yangji-meori-pyeonyuk" 양지머리편육. Korean Food Foundation (ing basa Korea). Dibukak ing 5 July 2017.
  2. "Main meals/Side dishes". Food in Korea. Korea Agro-Fisheries Trade Corporation. Diarsip saka sing asli ing 14 April 2009. Dibukak ing 17 May 2008.
  3. Lee, Jon-im (Spring 2011). Lee, Kyong-hee (ed.). "Pyeonyuk: Sliced Beef". Koreana. 24 (1). pp. 76–79. Dibukak ing 5 April 2013 – via issuu.
  4. 주, 영하 (5 July 2011). "[주영하의 음식 100년](18) 편육". Kyunghyang Shinmun (ing basa Korea). Dibukak ing 5 July 2011.