Seolleongtang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Jujug: pandhu arah, pados
Seolleongtang
Jeneng Koréa
Hangul 설렁탕
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Seolleongtang
McCune–Reischauer Sŏllŏngt'ang

Seolleongtang ya iku jinising masakan Korea kang digawé saka sup kaldu balung sapi kang wis digodhog.[1][2][3]

Sejarah[sunting | besut sumber]

Nalika mangsa Dinasti Joseon (1392-1910), ya iku ing upacara ritual Sangsin ing wulan kaping pindho kalender lunar, raja bakal nindakake penghormatan tumrap Shennong ing Seonnongdan supaya panene mundhak ing taun candhake.[1] Ing ritual iki raja gawa beras, jewawut lan kewan kurban kayata sapi lan babi.[1] Sawise bubar nindakake ritual rajabiyasane raja bakal lunga ing jeokjeon, ya iku kebun istana.[1] Ing jeokjeon raja akal mrintahake juru masak istana supaya mask-masak bahan-bahan mau, ya iku daging sapi kanggo gawé sup, lan daging babi kanggo gawé pyeonyuk.[1] Raja bakal ngundang petani-petani kang wis tuwa ya iku kang umure saduwure 60 taun supaya tek ing acara mangan bengi.[1] Sega lan daging sapi dideleh ing ttukbaegi sawise diwenehi bumbu arupa bawang merah lan uyah.[1] Tembung seolleongtang asale saka seonnongtang, amarga aktivitas raja sawise nindakake ritual ing kuil Seonnongdan.[1] Saya suwe pangucapane owah dadi seolleongtang.[1][2]

Nalika iku, seolleongtang biyasane dipangan ing restoran kusus kang nyajekake seolleongtang. Yen masak seolleongtang butuhake wektu kang suwe supaya entuk gizi saka balung sapi.[1] Yen disajekake ing restoran, masakan iki bisa digodhog kanthi wektu kang luwih suwe manèh saengga kandhungan gizine bakaldiasilake luwih maksimal.[1]

Cathetan suku[sunting | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Lua error nèng package.lua larik 80: module 'Modul:Citation/CS1/Suggestions' not found.
  2. ^ a b (en)Seolleongtang, Ox-Bone Soup, prkorea. Diundhuh tanggal 5 Mei 2010.
  3. ^ (en)Seolleongtang, visitkorea. Diundhuh pada 10 Mei 2010.
Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Seolleongtang&oldid=1003118"