Seolleongtang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Seolleongtang
Jeneng Koréa
Hangul 설렁탕
Hanja
Alihaksara sing Disampurnakaké Seolleongtang
McCune–Reischauer Sŏllŏngt'ang

Seolleongtang ya iku jinising masakan Koréa kang digawé saka sup kaldu balung sapi kang wis digodhog.[1][2][3]

Sajarah[besut | besut sumber]

Nalika mangsa Dinasti Joseon (1392-1910), ya iku ing upacara ritual Sangsin ing wulan kaping pindho kalender lunar, raja bakal nindakaké penghormatan tumrap Shennong ing Seonnongdan supaya panene mundhak ing taun candhaké.[1] Ing ritual iki raja gawa beras, jewawut lan kewan kurban kaya ta sapi lan babi.[1] Sawisé bubar nindakaké ritual rajabiyasane raja bakal lunga ing jeokjeon, ya iku kebun pura.[1] Ing jeokjeon raja akal mrintahake juru masak pura supaya mask-masak bahan-bahan mau, ya iku daging sapi kanggo gawé sup, lan daging babi kanggo gawé pyeonyuk.[1] Raja bakal ngundang petani-petani kang wis tuwa ya iku kang umuré saduwure 60 taun supaya tek ing acara mangan bengi.[1] Sega lan daging sapi dideleh ing ttukbaegi sawisé diwènèhi bumbu arupa bawang merah lan uyah.[1] Tembung seolleongtang asalé saka seonnongtang, amarga aktivitas raja sawisé nindakaké ritual ing kuil Seonnongdan.[1] Saya suwé pangucapane owah dadi seolleongtang.[1][2]

Nalika iku, seolleongtang biyasane dipangan ing restoran kusus kang nyajekake seolleongtang. Yèn masak seolleongtang butuhake wektu kang suwé supaya éntuk gizi saka balung sapi.[1] Yèn disajekake ing restoran, masakan iki bisa digodhog kanthi wektu kang luwih suwé manèh saéngga kandhungan gizine bakaldiasilake luwih maksimal.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j k Yoon Sook-ja (2005). "Serves Up Wellness and a Sense of Sharing" (PDF). Koreana (ing basa Inggris) 19 (1): 82–84. Dijupuk 28 April 2010.  Paramèter |month= sing ora kawruhan dikiwakaké (pitulung)
  2. ^ a b Seolleongtang, Ox-Bone Soup, prkorea. Diundhuh tanggal 5 Mèi 2010.
  3. ^ Seolleongtang, visitkorea. Diundhuh pada 10 Mèi 2010.