Shennong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Ilustrasi Shénnóng lagi macul lemah. Ilustrasi iki digawé ing jaman Dinasti Han

Shénnóng(神农) utawa sinebut Yandi ya iku saka Telu Maharaja lan Lima Kaisar'' ing legenda sajarah kuna Cina.[1] Jeneng Shénnóng ateges Petani Suci lan dhèwèké ya iku Déwa Pertanian.[2]

Sumbangsihe ya iku nemu piranti pertanian lan marahi carané nandur pari.[1] Dhèwèké uga béda-bedakake tuwuhan lan gawé bahan tembikar.[1]

Saliyané ing babagan pertanian, dhèwèké uga berjasa ing babagan usada saéngga diarani Déwa Obat.[3] Miturut legenda dhèwèké nyoba kabèh jinis gegodhongan.[3] Amarga percobaan mau, dhèwèké nganti njajal punjul 70 macem gegodhongan beracun saben dinane.[3] Nanging amarga percobaan iki, rakyat bisa ngerti fungsi gegodhongan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Asiapac Editorial (2009). Chinese History. Jakarta: PT Elex Media Komputindo. Hal.7
  2. ^ Masalah Lua ing package.lua larik 80: module 'Modul:No globals' not found. Shennong, Dict.cn. Diundhuh tanggal 16 Mèi 2010.
  3. ^ a b c d Shennong (Yan Emperor), About.com: Chinese Culture. Diundhuh tanggal 16 Mèi 2010.