Shennong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Ilustrasi Shénnóng lagi macul lemah. Ilustrasi iki digawé ing jaman Dinasti Han

Shénnóng(神农) utawa sinebut Yandi ya iku saka Telu Maharaja lan Lima Kaisar'' ing legenda sejarah kuno Cina.[1] Jeneng Shénnóng ateges Petani Suci lan dhèwèké ya iku Dewa Pertanian.[2]

Sumbangsihe ya iku nemu piranti pertanian lan marahi carane nandur pari.[1] Dhèwèké uga beda-bedakake tanduran lan gawé bahan tembikar.[1]

Saliyane ing babagan pertanian, dhèwèké uga berjasa ing babagan pengobatan sahingga diarani Dewa Obat.[3] Miturut legenda dhèwèké nyoba kabèh jinis gegodhongan.[3] Amarga percobaan mau, dhèwèké nganti njajal luwih saka 70 macem gegodhongan beracun saben dinane.[3] Nanging amarga percobaan iki, rakyat bisa ngerti fungsi gegodhongan.[3]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c Asiapac Editorial (2009). Chinese History. Jakarta: PT Elex Media Komputindo. Hal.7
  2. ^ Shennong, Dict.cn. Diundhuh tanggal 16 Mei 2010.
  3. ^ a b c d Shennong (Yan Emperor), About.com: Chinese Culture. Diundhuh tanggal 16 Mei 2010.