Acorn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Acorns wiwit cilik nganti gedhe saka Willow Oak, Quercus phellos (cilik banget, ing tengah); ing Oak Abang Kidul, Quercus falcata ; the White Oak, Quercus alba ; the Scarlet Oak, Quercus rosalia ; saka kidul Greenville County, SC, USA. Baris skala ing sisih tengen ndhuwur yaiku 1 cm.

Acorn, utawa oaknut, minangka kacang ing wit oak lan sedulure (genera Quercus lan Lithocarpus, ing kulawarga Fagaceae ). Biasane ngemot siji wiji (sok-sok rong wiji), ditutup ing cangkang kulit sing angel lan kulit ing cangkir sing bentuk cangkir . Acorns yaiku 1–6 centimetres (0.39–2.36 inches) dawane lan 0.8–4 cm (0.31–1.57 in) ing sisih lemu. Acorns njupuk antara 6 lan 24 wulan (gumantung saka spesies) kanggo diwasa; deleng dhaptar spesies <i id="mwKg">Quercus</i> kanggo rincian klasifikasi oak, ing endi morfologi lan fenologi akorn minangka faktor penting.

Peran ekologis[besut | besut sumber]

Acorns duwe peran penting ing ekologi alas nalika wit ek minangka spesies sing dominan utawa akeh. [1] Volume panen akorn bisa beda-beda beda-beda, nggawe akeh utawa stres gedhe kanggo akeh kewan sing gumantung karo acorn lan predator kewan kasebut. [2] Acorn, uga kacang-kacangan liyane, diarani mast .

Margasatwa sing ngonsumsi acorn minangka bagean penting saka panganan kalebu manuk, kayata jays, pigeons, sawetara bebek, lan sawetara spesies pelatuk . Mamalia cilik sing mangan acorn kalebu tikus, bajing lan sawetara tikus liyane. Acorn duweni pengaruh gedhe marang rodent cilik ing papane, amarga panen biji gedhe mbantu populasi tikus tuwuh

. [3]

Sprouting acorn saka Quercus robur .

Referensi[besut | besut sumber]

  1. Plumb, Timothy R., ed. (1980). Proceedings of the symposium on the ecology, management, and utilization of California oaks, June 26–28 (PDF). USDA Forest Service General Technical Report PSW-044. pp. 1 to 368. ASIN B000PMY1P8.
  2. King, Richie S. (2 December 2011). "After Lean Acorn Crop in Northeast, Even People May Feel the Effects". The New York Times. Dibukak ing 4 December 2011. there is nothing unusual about large fluctuations in the annual number of acorns.
  3. "Acorn Study | Research | Upland Hardwood Ecology and Management | SRS". www.srs.fs.usda.gov. Dibukak ing 2020-09-04.