Kacang woh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Chestnut minangka kacang botani lan kuliner.
Sawetara " kacang kuliner " umum: hazelnut, sing uga kacang botani; Kacang Brasil, sing dudu kacang-kacangan botani, nanging wiji kapsul ; lan kenari, pecan, lan kacang almond (sing dudu kacang-kacangan botani, nanging luwih wiji drupes )
Kacang sing didol ing pasar

Kacang punika woh dumadi saka inedible Nihan hard lan wiji, kang umume becik ditonton. Ing panggunaan umum lan ing rasa kuliner, macem-macem wiji garing diarani kacang, nanging ing konteks botani "kacang" tegese cangkang kasebut ora mbukak kanggo ngeculake wiji ( indehiscent ). Terjemahan "nut" ing basa tartamtu asring mbutuhake parafrasa, amarga tembung kasebut ora jelas .

Umume wiji asale saka woh-wohan sing alami bebas saka cangkang, ora beda karo kacang kaya ta hazelnut, chestnut, lan acorn, sing ana tembok cangkang keras lan asale saka ovary senyawa. Panggunaan umum lan asli saka istilah kasebut kurang diwatesi, lan akeh kacang-kacangan (ing pangertene kuliner), kaya ta kacang almond, pecan, pistachios, kenari, lan kacang Brasil,[1] dudu kacang-kacangan kanthi arti botani. Panggunaan umum saka istilah kasebut asring diarani kernel sing bisa tembok lan ora dingerteni minangka kacang.[2] Kacang minangka sumber panganan sing padhet energi lan nutrisi .[3]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Alasalvar, Cesarettin; Shahidi, Fereidoon (17 December 2008). Tree Nuts: Composition, Phytochemicals, and Health Effects (Nutraceutical Science and Technology). CRC. p. 143. ISBN 978-0-8493-3735-2.
  2. Black, Michael H.; Halmer, Peter (2006). The encyclopedia of seeds: science, technology and uses. Wallingford, UK: CABI. p. 228. ISBN 978-0-85199-723-0.
  3. "Nuts". Micronutrient Information Center, Linus Pauling Institute, Oregon State University, Corvallis, OR. 1 September 2018. Dibukak ing 28 March 2019.