Almond

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
almond ing kothak

Kacang almond ( Prunus dulcis, syn. Prunus amygdalus ) minangka salah sawijiningspesies wit-witan sing asale saka Iran lan negara-negara sekitare [1] [2] nanging akeh ditanam ing papan liya. Almond uga minangka jeneng wiji wit sing bisa dipangan lan akeh ditandur. Ana ing genus Prunus, diklasifikasikake karo persik ing subgenus Amygdalus, dibedakake karo subgenera liyane kanthi korugasi ing cangkang ( endokarp ) ing saubenge wiji. 

Referensi[besut | besut sumber]

  1. "BĀDĀM – Encyclopaedia Iranica". iranicaonline.org. Dibukak ing 2019-05-25. The Amygdalus communis (or Prunus amygdalus), though undoubtedly native to the Iranian land-mass, is seldom found in natural stands there today.
  2. Introduction to Fruit Crops (Published Online), Mark Rieger, 2006