Kacang minangka panganan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bibit saka pinus Korea ing cangkang lan cangkang kosong, ing ndhuwur; dicopot saka cangkang, ing ngisor iki

Ing masakan, kacang garing minangka woh-wohan utawa wiji sing bisa dipangan sing biasane, nanging ora mesthi, duwe isi lemak sing akeh. Masakan iku tegese tembung sing kurang mbatesi lan luwih tuwa tinimbang tegese kacang ing botani ; istilah kasebut ditrapake kanggo akeh wiji sing ora kacang-kacangan botani. Kernel sing gedhe lan berminyak sing ditemokake ing njero cangkang lan digunakake ing panganan umume diarani kacang. Iki asring digunakake kanggo nggawe kacang but, tempel kacang lan minyak.

Kacang campuran mentah, didol minangka panganan cemilan.