Kacang hazel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Hazelnuts

Kacang Hazel minangka jinis kacang-kacangan sing diklasifikasikaké ing spesies Filbert. Kulité nyontrot lan bentuké bunder. Wiji sing biasané di panggang utawa lemah akeh mupangat. Isiné asam lemak padha karo kandhutan lemak ing susu ibu.

Tanduran iki akeh ditandur ing Turki, Italia, Yunani, Spanyol, Inggris, Amerika Serikat, utamané ing Washington. Saiki produsen hazelnut paling gedhe ing donya yaiku negara Turki. Sing asring digunakaké kanggo nggawe praline utawa nyampur truffles lan sirup soklat.

Akeh ngemot protein lan asam lemak tak jenuh. Uga ngemot thiamine lan vitamin B. Isi lenga ing hazelnut nduweni ambu sing khas. Panaliti sing ditindakake dening Universitas Georgia nemokake manawa asam lemak saka hazelnuts bisa nggawe konten nutrisi susu formula luwih lengkap. Panganan iki umume digunakake minangka tambahan kanggo produk coklat .

Pranala njaba[besut | besut sumber]