Wit èk

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Ek
Oak
Quercus robur.jpg
Daun dan bunga (geluk) dari Quercus robur
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Plantae
Dhivisi: Magnoliophyta
Klas: Magnoliopsida
Ordho: Fagales
Famili: Fagaceae
Génus: Quercus
L.
Spesies

Lihat Daftar spesies Quercus

Ek ya iku istilah sing asalé saka basa Walanda Eiken, kanggo ngarani jeneng sawetara ratus spesies wit lan suket perdu ana ing genus Quercus (basa Inggris: Oak ; " Tarbantin ") lan sawetara genus, mligine Cyclobalanopsis lan Lithocarpus . Genus iki asalé saka tlatah bumi ing sisih lor, lan kalebu semak perennial lan spesies perennial ijo kang sumebar saka garis lorek kang adhem ana ing Asia tropis lan Amérika .

Jenis saka genus Quercus sing kasebar ing nagara Indonesia ya iku mempening ( Quercus argentata ) karo pasangan jambé ( Quercus gemelliflora ). [1]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Puri, Rajendra K. (2001). The Bulungan Ethnobiology Handbook. Bogor: Center for International Forestry Research. p. 65-67.

Pranala njaba[besut | besut sumber]