Bap (panganan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sega putih, ssalbap.
Kongbap, sega palawija

Bap (밥) ya iku istilah kang digunakake kanggo nyebut wiji-wijinan utawa palawija kang dimasak ana ing kuliner Korea ya iku beras, jelai, juwawut lan liya-liyane.[1][2]

Panyebutan bap werna-werna adhedhasar jinis palawija.[2] Disebut ssalbap yèn bap mung saka sega putih (beras pari), boribap saka campuran sega putih lan wiji-wjinan jelai lan jobab saka campuran sega putih karo jewawut (jinis millet).[2]

Kosakata kang digunakake kanggo nyebut bap werna-werna manut marang sapa bap mau disajikake.[2] Yen bap disajekake kanggo wong tuwa, diarani jinji, sura kanggo raja, lan me kanggo arwah nenek moyang (ing upacara keagamaan).[2]

Bap wis dikonsumsi minangka panganan pokok wong Korea kawit jaman neolitikum,nalika piranti masak sakatembikar kang kawiwitan digawé.[2] Ing zaman Tiga Kerajaan Korea, piranti masak saka watu diarani siruyang dapat dilihat dkang bisa dideleng ing lukisan dinding kerajaan Goguryeo.[2] Amarga perangkat masak digawé saka lemah lempung kang digaringake ing suhu endhèk, manawa segne mau mambu lemah.[2] Buku masak Cina kuno nyebutake ukara kang muji sega kang dimasak wong Korea silo lan rasane alus.[2]

Delengen uga[besut | besut sumber]

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ (en)Types of Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g h i An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. pp. 12–13. ISBN 89-8546-98-1 Check |isbn= value (help). 

Cithakan:Masakan Korea


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Bap_(panganan)&oldid=1073532"