Bap (panganan)

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sega putih, ssalbap.

Bap (밥) ya iku istilah kang kanggo nyebut wiji-wijinan utawa palawija kang dimasak ana ing kuliner Koréa ya iku beras, jelai, juwawut lan liya-liyané.[1][2]

Panyebutan bap warna-warna adhedhasar jinis palawija.[2] Disebut ssalbap yèn bap mung saka sega putih (beras pari), boribap saka campuran sega putih lan wiji-wjinan jelai lan jobab saka campuran sega putih karo jewawut (jinis millet).[2]

Kosakata kang kanggo nyebut bap warna-warna manut marang sapa bap mau disajikake.[2] Yèn bap disajekake kanggo wong tuwa, diarani jinji, sura kanggo raja, lan me kanggo arwah nenek moyang (ing upacara keagamaan).[2]

Bap wis dikonsumsi minangka panganan pokok wong Koréa kawit jaman neolitikum,nalika piranti masak sakatembikar kang kawiwitan digawé.[2] Ing jaman Tiga Karajan Koréa, piranti masak saka watu diarani siruyang dapat dilihat dkang bisa dideleng ing lukisan dinding karajan Goguryeo.[2] Amarga perangkat masak digawé saka lemah lempung kang digaringaké ing suhu endhèk, manawa segne mau mambu lemah.[2] Buku masak Cina kuno nyebutake ukara kang muji sega kang dimasak wong Koréa silo lan rasane alus.[2]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. ^ Types of Korean Food, visitkorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.
  2. ^ a b c d e f g h i An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 12–13. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung).