Gukbap

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gulgukbap, sega sup kerang.

Gukbap (국밥) ya iku masakan Koréa kang digawé kanthi nglebokaké sega ing (guk) sup panas.[1][2]

Uga diarani janggukbap utawa nasi sup kecap amarga diwènèhi kecap (ganjang) mula rasanya manut kualitas kecap.[2]

Sajarah masakan iki kacathet ing buku resep masakan Dinasti Joseon.[2] Dikandakake, wiwitane ing dhuwur méja mangan wong Joseon mung ana guk (sup) lan bab (sega). Wong-won mau bajur nggodhog daging lan ngesorake sup ing sega mula dadi ana gukbap.[2] Nalika iku, wong-wong kang mèlu ing upacara utawa festival ing istanaluwih disik mangan gukbap.[2]

Gukbap ya iku siji masakan Koréa kang paling prasaja lan gampang digawé.[2] Isiné ya iku sup kaldu bening saka daging lan balung sapi banjur diwènèhi kecap.[2] Sawisé siyap sega siyap, kecambah lan taburan lada ireng di deleh ing kono.[2] Jinis gukbap ana pirang-pirang, antarané ya iku seolleongtang, gomtang, galbitang, yukgaejang, kongnamul gukbap lan sapanunggalane.[2] Kongnamul gukbap ya iku sup sega kecambah kas saka kutha Jeonju.[3]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. 39 Years of Serving Gukbap, koreatimes. Diundhuh tanggal 13 Mèi 2011.
  2. a b c d e f g h i An Illustrated Guide to Korean Culture-233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. kk. 16–17. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  3. Kongnamul Gukbap, triptokorea. Diundhuh tanggal 3 Juni 2010.