Yukgaejang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Yukgaejang
Korean soup-Yukgaejang-01.jpg
Buku masakan: Yukgaejang  Médhia: Yukgaejang

Yukgaejang ( Hangul육개장 ,肉개醬) utawa daging sapi sup pedhes ya iku sop pedhes Korea kang digawé saka daging sapi suwir lan brambang. Yukgaejang bagéan saka gom guk utawa sup kenthel sing mauné dihidhangke ing masakan kadhaton Korea. Hidhangan iki dianggep sehat lan kondhang amarga panas lan pedhes. [1]

Saliyané daging sapi suwir, brambang, lan banyu, sajian iki biasané uga kalebu togé, gosari, torandae, irisan bawang bombay dangmyeon (mi kenthang legi), wêdakakêna chili, papak, wiji perilla (uga diarani wiji wijen liar), kecap, minyak (minyak wijen lan/utawa minyak sayur), mrica ireng, lan uyah. [2] Yukgaejang biasané disajikaké karo sakulasan beras lan kimchi.

Dakgaejang (sup ayam pedhes)

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. "Perfect Food for Hot and Humid Weather,Yukgyejang (Spicy Beef Soup)". What's On Communications Inc. 2008-07-06.
  2. "Perfect Food for Hot and Humid Weather,Yukgyejang (Spicy Beef Soup)". What's On Communications Inc. 2008-07-06.