Bubuk lombok

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Bubuk cabai akeh didol ing Bolivia

Bubuk lombok (uga diarani bubuk, lombok, utawa, uga bubuk cabe ) minangka woh garing, bubuk saka siji utawa luwih jinis lada cabai, kadhang ditambah karo rempah - rempah liyane (ing kana uga asring diarani campuran bubuk cabai utawa campuran bumbu cabai ). [1] Iki digunakake minangka rempah-rempah (utawa campuran rempah-rempah) kanggo nambah pedhes (piquancy) lan rasa kanggo masakan kuliner. Ing basa Inggris Amerika, ejaan biasane "cabai"; ing Inggris Inggris, "lombok" (kanthi rong "l" s) digunakake kanthi konsisten.

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Farrell, K.T. (1998). Spices, Condiments and Seasonings. Chapman & Hall food science book. Springer US. pp. 215–217. ISBN 978-0-8342-1337-1. Dibukak ing February 20, 2018.