Galbitang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Galbitang

Galbitang ya iku jinis tang (sup) ing masakan Korea kang digawé saka sup godhogan balung iga sapi.[1][2] Sup iki uga dikenal minangka galbitguk lan cara memasake rada padha karo masakan jangguk (sup kecap), gomguk (sup daging) dan malgeunjangguk (sup kecap bening).[1] Bahan-bahan kang digunakakake ya iku balung iga sapi (galbi) kang dikethok cilik-cilik kira-kira 5 nganti 6 cm banjur digodhog bareng kuah lan diwenehisaus kecap.[1] Sawise daging empuk lan ngasilake kaldu, banjur ditambahi bawang kang wis diajurake.[1] Jaman biyèn masakan galbitang kanggo suguhan tamu, nanging saiki disajekake ing restoran-restoran minangka gantine masakan mi.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. a b c d e An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 29. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. Galbi-tang (beef short rib soup), kbs. Diundhuh tanggal 5 Juni 2010.