Masakan Jepang

Saka Wikipédia, bauwarna bébas basa Jawa
Sushi, panganan Jepang kang kawentar ing mancanagara

Masakan Jepang (日本料理 nihon ryōri, nippon ryōri?) ya iku panganan kang dimasak nganggo cara masak kang tuwuh ngrembaka kanthi unik ing Jepang lan migunakaké bahan pangan saka Jepang lan sakupengé. Ing basa Jepang, panganan jepang diarani nihonshoku utawa washoku. Sushi, tempura, shabu-shabu, lan sukiyaki mujudaké panganan Jepang kang kawentar ing manca nagara kalebu ing Indonésia.

Bahan lan bumbu[besut | besut sumber]

Bahan panganan wiwit jaman kuna[besut | besut sumber]

Bumbu wiwit zaman kuna[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Masakan_Jepang&oldid=1051385"