Dashi

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Dashi instan

Dashi (出汁?) yaiku kaldu dhasar kanggo sakabehing masakan Jepang. Dashi digawe saka sari kombu lan katsuobushi kang dilebokake ing banyu umub lan disaring sawise katsuobushi kelem. Saliyane katsuobushi, dashi uga kerep digawe saka sababushi, niboshi lan jamur shiitake kang digaringake.

Dashi insatan gaweyan pabrik kang wujude bubuk kerep dipigunakake miangka gentine dashi. Panganggone dashi bisa ditambah shōyu, mirin, cuka lan miso miturut masakan kang arep digawe.

Dashi bisa digawe kanthi cara ngekum kombu, shiitake, lan niboshi pirang-pirang jam lan digodhog nganti umub. Dashi kang digawe saka kum-kuman kombu kang diumubake diarani dashi kombu. Shiitake dashidigawe saka jamur shiitake kang dikum ing banyu biyasa. Dene nibosho dashi digawe kanthi cara ngekum niboshi kang wis dibuwang sirahe ing banyu supaya ora pait.

Ichiban dashi yaiku arane dashi kang digawe saka asil saringan pisanan sari kombu lan katsuobushi. Niban dashi yaiku dashi kang digawe saka kombu lan katsuobushi kang wis dijupuk sarine nalika nggawe ichiban dashi.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Dashi&oldid=851516"