Sikhye

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Jump to navigation Jump to search
Sikhye

Sikhye ya iku jinis ombenan kas Koréa kang digawé saka sega kang difermentasekake karo tepung ragi.[1][2] Ombenan iki disuguhake minangka ombenan enthèng lan duwen manpaat kanggo nglancarake saluran pencernaan.[1] Glepung ragi kang digawé saka glepung jewawut diencerake nganggo banyu panas banjur disaring nganti ampase menep.[1] Larutan iki banjur disokake ing panci bareng sega kang wis digodhog.[1] Asil godhogan iki diarani sikhye.[1] Sikhye bisa ditambahi gula lan madu supaya tambah legi.[1] Sawisé rampung, godhogan mau disuguhake nalika wis adem.[1] Saiki kanggo gawé sikhye bisa nggunakaké piranti masak sega utawa rice cooker.[1] Sikhye duwé ciri kas rasa kang alus lan rasané legi banget lan saiki wis dikembangake dadi ombenan enthèng kang disenengi masarakat Koréa.[1] Tradisine ombenan iki disuguhake nalika riyaya gedhé kaya ta Seollal, Dano, Chuseok lan ing persembahan marang arwah leluhur ing altar.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 95. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ Sikhye, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.