Sikhye

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Sikhye

Sikhye ya iku jinis ombenan kas Korea kang digawé saka sega kang difermentasekake karo tepung ragi.[1][2] Ombenan iki disuguhake minangka ombenan enthèng lan duwen manpaat kanggo nglancarake saluran pencernaan.[1] Glepung ragi kang digawé saka glepung jewawut diencerake nganggo banyu panas banjur disaring nganti ampase menep.[1] Larutan iki banjur disokake ing panci bareng sega kang wis digodhog.[1] Asil godhogan iki diarani sikhye.[1] Sikhye bisa ditambahi gula lan madu supaya tambah legi.[1] Sawise rampung, godhogan mau disuguhake nalika wis adem.[1] Saiki kanggo gawé sikhye bisa nggunakake piranti masak sega utawa rice cooker.[1] Sikhye duweni ciri kas rasa kang alus lan rasane legi banget lan saiki wis dikembangake dadi ombenan enthèng kang disenengi masarakat Korea.[1] Tradisine ombenan iki disuguhake nalika riyaya gedhé kayata Seollal, Dano, Chuseok lan ing persembahan marang arwah leluhur ing altar.[1]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. ^ a b c d e f g h i j An Illustrated Guide to Korean Culture - 233 traditional key words. Seoul: Hakgojae Publishing Co. 2002. k. 95. ISBN 89-8546-98-1 Priksa gandra |isbn= (pitulung). 
  2. ^ (en)Sikhye, kbs. Diundhuh tanggal 8 Juni 2010.


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Sikhye&oldid=1080652"