Lintang laut

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
(Dilih saka Bintang laut)
Bintang laut
Fish1818.jpg
"Asteroidea"
Klasifikasi ngèlmiah
Karajan: Animalia
Filum: Echinodermata
Klas: Asteroidea
Ordo
Brisingida (100 species[1])
Forcipulatida (300 species[1])
Paxillosida (255 species[1])
Notomyotida (75 species[1])
Spinulosida (120 species[1])
Valvatida (695 species[1])

Velatida (200 species[1])

Lintang laut, sanajan ing basa Inggris luwih ditepungi kanthi sebutan starfish, kéwan iki béda adoh karo iwak. Lintang laut kalebu kéwan invertebrata kang kalebu filum Echinodermata, lan kelas Asteroidea. Lintang laut ya iku kéwan simetri radial lan lumrahé duwé limang lengen utawa luwih. Lintang laut ora nduwé balung kang bisa nggampangké olèhé obah. Rangka utawa balung kéwan iki gunané minangka pangreksa. Lintang laut obah nganggo sistem vaskular banyu. Lintang laut gumantung karo sikil bumbung kang ana ing pérangan ventral lengen, kang kanggo obah lan nggampangké mangan. Lintang laut arupa kéwan invertebrata kang obahé migunakaké sikil bumbung, mrambat ing dhasar segara kanthi alon-alon.

Réferènsi[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]