Lintang laut

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
(Dipunpindhah saking Bintang laut)
Jujug: pandhu arah, pados
Béda saka Lintang.
Bintang laut
"Asteroidea"
Klasifikasi èlmiah
Krajan: Animalia
Filum: Echinodermata
Kelas: Asteroidea
Ordo

Brisingida (100 species[1])
Forcipulatida (300 species[1])
Paxillosida (255 species[1])
Notomyotida (75 species[1])
Spinulosida (120 species[1])
Valvatida (695 species[1])
Velatida (200 species[1])

Lintang laut, sanajan ing basa Inggris luwih ditepungi kanthi sebutan starfish, kéwan iki béda adoh karo iwak. Lintang laut kalebu kéwan invertebrata sing kalebu filum Echinodermata, lan kelas Asteroidea. Lintang laut ya iku kéwan simetri radial lan umumé nduwèni limang lengen utawa luwih . Lintang laut ora nduwé balung sing bisa nggampangké olèhé obah. Rangka utawa balung kéwan iki gunané minangka pangreksa. Lintang laut obah nganggo sistem vaskular banyu. Lintang laut gumantung karo sikil bumbung sing ana ing bagéan ventral lengen, sing digunakaké kanggo obah lan nggampangké mangan. Lintang laut arupa kéwan invertebrata sing obahé migunakaké sikil bumbung, mrambat ing dhasar segara kanthi alon-alon.

Réferènsi[sunting | besut sumber]

Pranala njaba[sunting | besut sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Lintang_laut&oldid=967588"