Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Pasisir Gadhing
Lambang asosiasi
Julukan Les Éléphants
(Para Gajah)
Asosiasi Fédération Ivoirienne
de Football
Pelatih Cithakan:Bendera bih Vahid Halihodzic
Penampilan paling akèh Cyrille Domoraud& Bonaventure Kalou (51)
Pencetak gol paling akèh Didier Drogba (28)
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum kandang
Team colours Team colours Team colours
Team colours
Team colours
 
Kostum tandang
Pertandingan internasional pertama
Pasisir Gadhing, 3 - 2 Benin
(Madagaskar; 13 April 1960)
Kemenangan terbesar
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Mali
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 13 Maret 1985)
Pasisir Gadhing, 6 - 0 Botswana
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 11 Oktober 1992)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Niger
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 15 Juli 2000)
Pasisir Gadhing 6 - 0 Madagaskar
(Abidjan, Pasisir Gadhing; 1 Juli 2001)
Kekalahan terbesar
Pasisir Gadhing, 2 - 6 Ghana
(Pasisir Gadhing; 2 Mei 1971)
Malawi 5 - 1 Pasisir Gadhing,
(Malawi; 6 Juli 1974)
Piala Dunia
Penampilan 1 (Pertama kali pada 2006)
Asil paling apik Babak 1, 2006
Piala Afrika
Penampilan 16 (Pertama kali pada 1965)
Asil paling apik Juara, 1992

Tim nasional bal-balan Pasisir Gadhing, kanthi julukan Les Éléphants (Para Gajah), iku tim sing makili Pasisir Gadhing jroning kajuwaraan bal-balan internasional. Diperkuat d’ening pemain-pemain sing akèh-akèhé main ing Éropah, utamané Prancis, Pasisir Gadhing lolos mlebu Piala Donya FIFA kanggo sing sepisanan taun 2006.

Trivia[besut | besut sumber]

Tim nasional Pasisir Gadhing menangaké loro pertandingan penalti kanthi asil paling dhuwur jroning ajang internasional - ing Piala Afrika 1992 ngalahaké Ghana 11-10 lan prapat final Piala Afrika 2006, ngalahaké Kamerun 12-11.

Rékor Piala Donya[besut | besut sumber]

Rékor Piala Afrika[besut | besut sumber]

 

Pemain kondhang[besut | besut sumber]

Skuad Piala Donya 2006[besut | besut sumber]

Pada Piala Donya 2006, Pasisir Gadhing kagabung jroning siji grup bebarengan karo Argentina, Walanda, lan Serbia.

Pelatih: Henri Michel

No. Pos. Jeneng Tanggal lair/Umur Panampilan Klub
1 GK Jean-Jacques Tizié 7 September 1972 21 Cithakan:Country data tunisia Espérance
2 DF Arthur Boka 2 April 1983 21  Prancis RC Strasbourg
3 MF Kanga Akale 7 Maret 1981 19  Prancis AJ Auxerre
4 DF Kolo Toure 19 Maret 1981 40  Inggris Manchester City
5 MF Didier Zokora 14 Desember 1980 35  Prancis AS Saint-Etienne
6 DF Blaise Kouassi 2 Februari 1975 33  Prancis Troyes
7 MF Emerse Fae 24 Januari 1984 9  Prancis Nantes Atlantique
8 FW Bonaventure Kalou 12 Januari 1978 44  Prancis Paris Saint-Germain
9 FW Arouna Koné 11 November 1983 13  Nèderlan PSV Eindhoven
10 MF Gilles Yapi Yapo 30 Januari 1982 24   Switserlan Young Boys
11 FW Didier Drogba 11 Maret 1978 27  Inggris Chelsea
12 DF Abdoulaye Meite 6 Oktober 1980 14  Prancis Olympique Marseille
13 DF Marc Zoro 27 Desember 1983 9  Itali Messina
14 FW Bakary Kone 17 September 1981 11  Prancis OGC Nice
15 FW Aruna Dindane 26 November 1980 32  Prancis RC Lens
16 GK Gerard Gnanhouan 12 Februari 1979 6  Prancis Montepellier
17 DF Cyrille Domoraud 22 Juli 1971 47  Prancis US Creteil
18 MF Kader Keita 6 Agustus 1981 25  Prancis Lille OSC
19 MF Yaya Toure 13 Mei 1983 11  Yunani Olympiakos
20 MF Guy Demel 13 Juni 1981 6  Jerman Hamburger SV
21 DF Emmanuel Eboue 4 Juni 1983 9  Inggris Arsenal
22 MF Romaric 4 Juni 1983 5  Prancis Le Mans
23 GK Boubacar Barry 30 Desember 1979 5  Bèlgi KSK Beveren

Pranala jaba[besut | besut sumber]


Cithakan:Nagara peserta piala donya 2006