Guy Demel

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Guy Demel
Guy Demel 2010.jpg
Katerangan priangga
Jeneng dawa Guy Roland Demel
Dhuwur 188 m (616 ft 9.6 in)
Posisi main Bek
Katerangan klub
Tim saiki
West Ham United
Angka 20
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
1999–2000 Nîmes Olympique 1 (0)
2000–2001 Arsenal 0 (0)
2001–2005 Borussia Dortmund II 40 (9)
2001–2003 Borussia Dortmund 33 (0)
2005–2011 Hamburger SV 131 (2)
2011– West Ham United 8 (0)
Tim nasioanl
2004– Pasisir Gading 35 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 19:23, 18 Agustus 2012 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 12:57, 4 Maret 2012 (UTC)

Guy Demel (lair ing Orsay, Perancis, 13 Juni 1981; umur 35 taun) ya iku gelandang timnas Pasisir Gading sing dhuwur awaké 191 cm lan ping 7 main ing nagarané per Juni 2006. Panjenengané mèlu ing ajang Piala Afrika 2006 lan Piala Donya FIFA 2006 main kanggo klub West Ham United.

Karier[besut | besut sumber]

Demel miwiti karir profesionalé ing Ligue 2 karo Nimes Olympique. Panjenengané dituku déning Arsenal, lan ngentekake wektu setaun ing kunu sadurungé dipindahaké ing Borussia Dortmund. Panjenengané ninggalaké Arsenal lan salanjuté nggawe gumun para pengamat nalika pindah ing Dortmund. Panjenengané miwiti debut ing Bundesliga nalika taun 2003, lan ninggalake Dortmund kanggo gabung karo Hamburg ing taun 2005.[1]

Sasuwené ing Hamburg, Demel main kanthi teratur minangka bèk lan gelandang. Ing tanggal 4 Mei 2006, panjenengané nandatangani kontrak anyar karo Hamburg, lan tetep ing kunu tekan taun 2010.[2]

Karier internasional[besut | besut sumber]

Ing taun 2004, Demel sing warganagara Perancis éntuk paspor Pasisir Gading. wiwit iku, panjenengane kapilih kanggo timnas bal-balan Pasisir Gading, main ing Piala Afrika 2006 lan ditunjuk ing regu iku kanggo final Piala Donya FIFA 2006.

Referensi[besut | besut sumber]

  1. ^ "Hamburg snap up Demel". Sky Sports. 28 June 2005. Dijupuk 19 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)
  2. ^ "Demel delight at new deal". Sky Sports. 4 May 2006. Dijupuk 19 Juni 2008.  Priksa gandra date ing: |access-date= (pitulung)

Pranala njaba[besut | besut sumber]



Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Guy_Demel&oldid=1086733"