Andriy Yarmolenko

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Andriy Yarmolenko
Andriy Yarmolenko2017.jpg
Yarmolenko ing Dynamo Kyiv taun 2017
Katerangan priangga
Jeneng dawa Andriy Mykolayovych Yarmolenko
Tanggal lair (1989-10-23) 23 Oktober 1989 (umur 29)
Papan lair Leningrad, Russian SFSR, Soviet Union
Dhuwur 1.90 m (6 ft 3 in)[1]
Posisi main Forward / Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Borussia Dortmund
Angka 9
Karir nom
2002 Yunist Chernihiv
2002–2003 Desna Chernihiv
2003–2004 Lokomotyv Kyiv
2003 Vidradnyi Kyiv
2004–2006 Yunist Chernihiv
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2006–2007 Desna Chernihiv 9 (4)
2007–2008 Dynamo-2 Kyiv 37 (9)
2008–2017 Dynamo Kyiv 228 (99)
2017– Borussia Dortmund 16 (3)
Tim nasional
2007–2008 Ukraina U19 14 (5)
2008–2011 Ukraina U21 16 (3)
2009– Ukraina 74 (33)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 27 January 2018.

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 10 November 2017

Andriy Mykolayovych Yarmolenko (Basa Ukrania: Андрій Миколайович Ярмоленко;miyos 23 Oktober 1989) inggih menika satunggaling pemain bal-balan profésional saking Ukraina ingkang main bal ing klub Jerman Borussia Dortmund utaminipun dados sayap ugi dados striker ing Borussia Dortmund ing Bundesliga lan tim nasional Ukraina.[2] [3]

Yarmolenko sampun dados pemain bal internasional kanggé Ukraina wiwit taun 2009, nyethak 33 gol ing langkung saking 74 pertandhingan lan ugi main ing UEFA Euro 2012 lan UEFA Euro 2016.

Wekdal enèm[besut | besut sumber]

Tiyang sepuh Yarmolenko menika asli Ukraina saking wewengkon Kulykivka Raion, Chernihiv Oblast. Sasampunipun palakrami, ibunipun pikantuk tawaran nyambut damel ing Leningrad (samenika Saint Petersburg), Rusia, lan pindhah dhateng ngrika, lajeng pikantuk tawaran nggabung kaliyang garwanipun. Mboten patos dangu sasampunipun Andriy lair, kulawarga kasebat pindhah dhateng Ukraina malih, ing kutha Chernihiv.[4]

Pranala njawi[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. http://www.bvb.de/eng/Teams/First-Team/Andrey-Yarmolenko
  2. Andriy Yarmolenko(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  3. RESMI: Borussia Dortmund Rekrut Andriy Yarmolenko(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)
  4. Andriy Yarmolenko(dipunundhuh tanggal 6 Februari 2018)