Nikola Vlašić

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Nikola Vlašić
20150328 1426 U19 AUTHRV 1317.jpg
Katerangan priangga
Tanggal lair (1997-10-04) 4 Oktober 1997 (umur 23)
Papan lair Split, Kroasia
Dhuwur 1.78 m (5 ft 10 in)
Posisi main Winger
Katerangan klub
Tim saiki
Everton
Angka 27
Karir nom
2006–2009 Omladinac Vranjic
2010–2014 Hajduk Split
Karir sénior*
Taun Tim Main (Gul)
2014–2017 Hajduk Split 86 (11)
2017– Everton 8 (0)
Tim nasional
2012–2013 Kroasia U16 8 (1)
2013 Kroasia U17 8 (1)
2014 Kroasia U18 2 (1)
2015 Kroasia U19 3 (0)
2015– Kroasia U21 10 (2)
2017– Kroasia 1 (0)

* Gunggung main lan gul ing klub sénior tumrap liga dhomèstik iki mligi lan patitis per pukul 16:35, 1 January 2018 (UTC).

‡ Gunggung main lan gul ing tim nasional iki patitis per pukul 23:05, 9 October 2017 (UTC)

Nikola Vlašić (Pangucap cara Kroasia: [nǐkola ʋlâʃitɕ]; lair 4 Oktober 1997) ya iku pemain bal-balan profésional Kroasia sing main dadi pemain sayap kanggo klub bal-balan Liga Utama Inggris Everton F.C. lan tim nasional Kroasia.[1]

Ing 2014, Vlašić damel dhaftar 40 pemain bal-balan paling apik ing dunya ingkang lair ing taun 1997, dipunrembag déning The Guardian.[2]

Karir klub[besut | besut sumber]

Hajduk Split[besut | besut sumber]

Lair ing Split saka kulawarga pelatih atletik Joško Vlašić, adhiné ya iku juwara dunya lompat tinggi Blaka Vlašić, karir bal-balan Nikola dianggep minangka "proyèk" déning bapakné, sing miwiti nglatih dhèwèké kanthi pribadi wiwit dhèwèké umur patang taun.[3]

Vlašić banjur gabung karo akademi NK Omladinac Vranjic, sadurungé dhèwèké digawa menyang HNK Hajduk Split, nalika umur 12 taun. Dhèwèké miwiti debut kanggo tim bal-balan nasional U16 Kroasia nalika umur 14 taun,[4] main kanthi reguler karo kanca-kancané ing U17 lan tingkat U18 uga. Dhèwèké uga unggul ing tingkat klub pemuda, lan ing mangsa 2013-2014, dhèwèké mbentuk kemitraan lini tengah kanthi kuat kanggo tim U17 karo Andrija Balić, sing ngasilaké tim sing rampung sepisanan mangsa iki ing posisi kapisan. Rong kontrak kasebut banjur ditampa lan ditapakasmani kontrak profésional, dhèwèké banjur munggah menyang tim U19, ing ngendi dhèwèké main kanthi ajeg utawa reguler.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Nikola Vlašić(dipunundhuh tanggal 31 Januari 2018)
  2. "Next Generation 2014: 40 of the best young talents in world football". The Guardian. 14 October 2014. Dibukak ing 31 January 2018.
  3. "Joško Vlašić: Nije Nikola projekt za zaradu" (ing basa Croatian). Večernji list. 22 February 2014. Dibukak ing 31 January 2018.CS1 dandani: Basa ora kaweruhan (link)
  4. "Statistics - Caps: Nikola Vlašić". Croatian Football Federation. Dibukak ing 31 January 2018.