Samudra Hindhia

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Limang samudra ing donya

Samudra Hindia, Samudra India, utawa Samudra Indonesia kuwi kumpulan banyu paling gedhé katelu ing donya, nyakup watara 20% lumahing banyu ing bumi. Ing isih lor diwatesi déning pérangan kidul Asia; ing sisih kulon déning Jazirah Arab lan Afrika; ing sisih wétan déning Semenanjung Malaka, Indonesia, lan Australia; ing sisih kidul déning Samudra Kidul. Samudra iki dipisahaké saka Samudra Atlantik séning 20° bujur wétan, lan saka Samudra Pasifik déning 147° garis bujur wétan.

Data[sunting | sunting sumber]

Indian Ocean bathymetry srtm.png

Tlatah

Dawané Pantai: 66.526 km

Titik ketinggian:

  • titik paling cendhèk: Palung Jawa -7.258 m
  • titik paling dhuwur: lumahing segara 0 m

Pelabuhan: Calcutta (India), Chennai (Madras; India), Colombo (Sri Lanka), Durban (Afrika Kidul), Jakarta (Indonesia), Karachi (Pakistan), Fremantle (Australia), Mumbai (Mumbai; India), Teluk Richards (Afrika Kidul)

Daftar pustaka[sunting | sunting sumber]

  • Braun, D., The Indian Ocean (1983)
  • Chandra, S., ed., The Indian Ocean (1987);
  • Chaudhuri, K. N., Trade and Civilization in the Indian Ocean (1985);
  • Cousteau, Jacques-Yves, and Diole, Philippe, Life and Death in a Coral Sea (1971);
  • Cubitt, Gerald, Islands of the Indian Ocean (1975);
  • Das Gupta, A., and Pearson, M.N., India and the Indian Ocean (1987);
  • Dowdy, W. L., and Trood, R., eds., The Indian Ocean (1985);
  • Kerr, A., ed., Resources and Development in the Indian Ocean Region (1981);
  • Nairn, A. E., and Stehli, F. G., eds., The Ocean Basins and Margins, Vol. 6: The Indian Ocean (1982);
  • Ostheimer, John M., ed., The Politics of the Western Indian Ocean Islands (1975);
  • Toussaint, Auguste, The History of the Indian Ocean, trans. by June Guicharnaud (1966).

Referensi[sunting | sunting sumber]

Racaké tulisan iki adhedhasar tèks domain umum saka Oseanografer Segara AS ing [1].

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samudra_Hindhia&oldid=814664"