Samudra Hindhia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Limang samudra ing donya

Samudra Hindia, Samudra India, utawa Samudra Indonésia iku kumpulan banyu paling gedhé katelu ing donya, nyakup watara 20% lumahing banyu ing bumi. Ing isih lor diwatesi déning pérangan kidul Asia; ing sisih kulon déning Jazirah Arab lan Afrika; ing sisih wétan déning Ujung Malaka, Indonésia, lan Australia; ing sisih kidul déning Samudra Kidul. Samudra iki dipisahaké saka Samudra Atlantik séning 20° bujur wétan, lan saka Samudra Pasifik déning 147° garis bujur wétan.

Data[besut | besut sumber]

Indian Ocean bathymetry srtm.png

Tlatah

Dawané Pasisir: 66.526 km

Titik ketinggian:

  • titik paling cendhèk: Palung Jawa -7.258 m
  • titik paling dhuwur: lumahing segara 0 m

Pelabuhan: Calcutta (India), Chennai (Madras; India), Colombo (Sri Lanka), Durban (Afrika Kidul), Jakarta (Indonésia), Karachi (Pakistan), Fremantle (Australia), Mumbai (Mumbai; India), Lempongan Richards (Afrika Kidul)

Daftar pustaka[besut | besut sumber]

  • Braun, D., The Indian Ocean (1983)
  • Chandra, S., ed., The Indian Ocean (1987);
  • Chaudhuri, K. N., Trade and Civilization in the Indian Ocean (1985);
  • Cousteau, Jacques-Yves, and Diole, Philippe, Life and Death in a Coral Sea (1971);
  • Cubitt, Gerald, Islands of the Indian Ocean (1975);
  • Das Gupta, A., and Pearson, M.N., India and the Indian Ocean (1987);
  • Dowdy, W. L., and Trood, R., eds., The Indian Ocean (1985);
  • Kerr, A., ed., Resources and Development in the Indian Ocean Region (1981);
  • Nairn, A. E., and Stehli, F. G., eds., The Ocean Basins and Margins, Vol. 6: The Indian Ocean (1982);
  • Ostheimer, John M., ed., The Politics of the Western Indian Ocean Islands (1975);
  • Toussaint, Auguste, The History of the Indian Ocean, trans. by June Guicharnaud (1966).

Referensi[besut | besut sumber]

Racaké tulisan iki adhedhasar tèks domain umum saka Oseanografer Segara AS ing [1].

Delengen uga[besut | besut sumber]


Sumber artikel punika saking kaca situs web: "https://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Samudra_Hindhia&oldid=1055491"