Taman Nasional Bukit Duabelas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Bukit Duabelas
IUCN Category II (Taman Nasional)
Sumatra Locator Topography.png
Lokasi Sumatra, Indonesia
Koordinat 1°51′S 102°39′E / 1.85°S 102.65°E / -1.85; 102.65Koordinat: 1°51′S 102°39′E / 1.85°S 102.65°E / -1.85; 102.65
Jembar 605 km²
Madeg 2000
Badan sing nglola Ministry of Forestry

Taman Nasional Bukit Duabelas iku salah siji taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman iki kagpolong taman nasional kang cilik, ambané kurang luwih mung 605 km². Ing papan iki dienggoni déning Suku Anak Dalam utawa Suku Kubu utawa wong Rimba.[1]

Taman Nasional Bukit Duabelas iku taman nasional alas udan tropis ing propinsi Jambi. Ing sisih lor taman nasional iki arupa alas udan primer, lan sisané arupa alas udan sekundhèr, amarga alase gundhul. Werna-werna tanduran kang ana ing taman nasional iki kayata[2]:

  1. bulian (Eusideroxylon zwageri)
  2. meranti (Shorea sp.)
  3. menggeris/kempas (Koompassia excelsa)
  4. jelutung (Dyera costulata)
  5. jernang (Daemonorops draco)
  6. damar (Agathis sp.)
  7. rotan (Calamus sp.)

Ing taman nasional iki ana kurang luwih 120 werna-werna tanduiran kang bisa digunakaké kanggo obat. Taman nasional iki dadi habitat saka satwa langka lan dijaga, kayata[2]:

  1. siamang (Hylobates syndactylus syndactylus)
  2. beruk (Macaca nemestrina)
  3. macan dahan (Neofelis nebulosa diardi)
  4. kancil (Tragulus javanicus kanchil)
  5. bruwang madu (Helarctos malayanus malayanus)
  6. kidang (Muntiacus muntjak montanus)
  7. meong congkok (Prionailurus bengalensis sumatrana)
  8. lutra Sumatera (Lutra sumatrana)
  9. ajag (Cuon alpinus sumatrensis)
  10. kelinci Sumatera (Nesolagus netscheri)
  11. elang ular bido (Spilornis cheela malayensis)

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 1 September 2011)
  2. ^ a b (id)www.pendakierror.com(diundhuh tanggal 1 September 2011)