Taman Nasional Way Kambas

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Way Kambas

Taman Nasional Way Kambas inggih punika taman nasional kannge nglindungi gajah ingkang dumunung wonten ing tlatah Lampung, ing kecamatan labuhan ratu, lampung timur, Indonesia. Kajaba ing 'Way Kambas, sekolah gajah ugi saged dipuntemokaken wonten ing Minas, Riau. Gajah sumatera (Elephas maximus sumatranus) ingkang gesang ing kawasan punika kantun sekedhik cacahipun. Taman Nasional Way Kambas jumeneng nalika taun 1985, minangka sekolah gajah kang angka pisan wonten ing Indonesia. Namanipun rumiyin" Pusat Latihan Gajah (PLG)" ananging dereng dangu, ewah dados "Pusat Konservasi Gajah (PKG)" ingkang gadhah ancas saged dados "pusat konservasi gajah dalam penjinakan, pelatihan, perkembangbiakan dan konservasi". Dumugi sakmenika PKG menika sampun nggladhi antawisipun 300 gajah ingkang sampun kasebar wonten ing Indonesia. Wonten ing Way Kambas ugi wonten "International Rhino Foundation" ingkang tugasipun njagi badak supados boten punah. [1]


Cathethan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 30 September 2012)