Taman Nasional Komodo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Komodo*
Situs Warisan Donya UNESCO

Naga Komodo ing Taman Nasional Komodo
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tipe Alam
Kriteria vii, ix
Referensi 609
Wilayah Asia-Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1991  (Sèsi ke-15)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Taman Nasional Komodo iku anane ing antara provinsi Nusa Tenggara Timur lan Nusa Tenggara Barat. Ana 3 pulau gedhe sing dadi kawasan taman nasional iki yaiku: pulo Komodo, pulo Rinca, lan pulo Padar. Taman nasional iki dibangun kanggo ngreksa komodo sing kalebu habitat uripé kewan iki.

Ing taman nasional iki ana 277 spesies kéwan asal saka Asia lan Australia, yaiku 32 spesies mamalia, 128 spesies manuk, lan 37 spesies reptilia. Bebarengan karo komodo, saorané 25 spesies kéwan dharat lan manuk klebu kéwan sing dilindhungi, amarga cacahé sing sethithik utawa winatesé panyebaran.

Saliyané kuwi, ing kawasan iki ana uga terumbu karang. Saorané ana 253 spesies karang sing mbangun terumbu sing ditemokaké ing kana, lan watara 1.000 spesies iwak. Kaéndahan terumbu iki narik minat wisatawan manca kanggo nglangi utawa nyilem.

Pulo-pulo iki asliné arupa pulo vulkanis. Cacahing pedunung ing tlatah iki kurang luwih 4.000 jiwa. Ing taun 1986 taman nasional iki ditampa dadi Situs Warisan Donya UNESCO.

Galeri[sunting | sunting sumber]

Deleng uga[sunting | sunting sumber]

Pranala Jaba[sunting | sunting sumber]