Pulo Komodo

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Pulo Komodo minangka pulo ingkang dados habitat aslinipun komodo mapan ing Nusa Tenggara. Pulo menika anggadhahi Taman Nasional Komodo ingkang dipunkelola dening pamaréntah kanggé ngrembakakaken kéwan komodo kala wau. Miturut letak administratif, pulo menika mlebet ing tlatah Kecamatan Komodo, Kabupaten Manggarai Barat, Provinsi Nusa Tenggara Barat, Indonesia. Pulo Komodo menika mapan ing pojok kilén Provinsi Nusa Tenggara Timur, ingkang winatesan kaliyan Provinsi Nusa Tenggara Barat. Kéwan Komodo saged ngrembaka kanthi saé ing pulo menika. Ngantos wulan Agutus 2009, wonten udakawis 1300 komodo ing pulo menika. Pulo komodo ugi nyimpen manéka warni tanduran kadosta kayu sepang lan pohon nitak ini utawi sterculia oblongata.

Pulo Komodo ugi dipuntampi minangka Situs Warisan Dunia UNESCO, amargi mlebet wonten wilayah Taman Nasional Komodo, kaliyan Pulo Rinca, Pulo Padar lan Gili Motang. Kajawi menika, pulo Komodo ugi dados kandidat tujuh keajaiban dunia. Lan akiripun saged kapilih dados New 7 Wonders of Nature rikala dinten Rebo, 16 Mei 2012

Sumber artikel punika saking kaca situs web: "http://jv.wikipedia.org/w/index.php?title=Pulo_Komodo&oldid=879615"