Taman Nasional Gunung Rinjani

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Pulo lan gunung rinjani disawang saka ndhuwur

Taman Nasional Gunung Rinjani (TNGR) iku salah siji ekosistem kanthi tipe alas udan pagunungan lan savana sing dumunung ing Pulo Lombok, Nusa Tenggara Kulon. TNGR ditetepaké dadi kawasan Taman Nasional liwat Surat Kaputusan Mentri Kehutanan No.280/Kpts-II/1997 kanthi wewengkon sing jembaré 40.000hA senadyan ing lapangan jembaré luwih saka 41,000hA.