Taman Nasional Kerinci Seblat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Kerinci Seblat*
Situs Warisan Donya UNESCO

280px
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tipe Alam
Kriteria vii, xi, x
Referensi 1167
Wilayah Asia-Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2004  (Sèsi ka-28)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Taman Nasional Kerinci Seblat iku taman nasional paling gedhé ing Sumatra, Indonésia sing jembaré 13,750 km² lan mbentang ing patang provinsi ya iku Sumatra Kulon, Jambi, Bengkulu lan Sumatra Kidul. Taman nasional iki dumunung ing koordinat antara 100°31'18"E - 102°44'01"E lan 1°07'13"S - 1°26'14"S.

Taman nasional iki dumadi saka Pegunungan Bukit Barisan sing nduwèni wilayah dataran paling dhuwur ing Sumatra, Gunung Kerinci (3.805 m). Taman nasional iki uga dumadi saka mata air-mata air panas, kali-kali sing mili banter, guwa-guwa, grojogan lan tlaga kaldera paling dhuwur ing Asia Kidul-wétan, Gunung Tujuh.

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Taman Nasional Kerinci Seblat ing Wikivoyage