Taman Nasional Lorentz

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Lorentz National Park*
Situs Warisan Donya UNESCO
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tipe Natural
Kriteria viii, ix, x
Referensi 955
Wilayah Asia-Pacific
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 1999  (Sèsi 23rd)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.
Lorentz National Park
IUCN Category II (National Park)
Puncakjaya.jpg

Error: no map specified when using {{Infobox map}}

[[file:Ana loop cithakan: Cithakan:Location map+|284px|Map showing the location of Lorentz National Park]]<div style="position: absolute; z-index: 2; top: Kaluputan èksprèsi: Operator < ora kaduga%; left: Kaluputan èksprèsi: Operator < ora kaduga%; height: 0; width: 0; margin: 0; padding: 0;">
Mapan ing Papua Province, Indonesia
Ambane 25,056 km²
Established 1997

Taman Nasional Lorentz kuwi sawijining taman nasional kang dumunung ing Provinsi Papua, Indonesia, sadurungé dienal minangka Irian Jaya, utawa Irian Barat. Kanthi jembar wilayah 25,056 km² (9,674 mi²), taman iki minangka taman nasional kang paling gedhé ing Asia Kidul-wétan. Ing taun 1999 Lorentz diumumaké minangka sawijining Situs Warisan Donya déning UNESCO.

Minangka sawiji conto kang pinunjul bab karagaman hayati saka New Guinea, Lorentz dadi salah siji Taman Nasional kang paling akèh ragam ekologiné, ing donya. Taman iki minangka siji-sijiné konsèrvasi alam ing region Asia Pasifik kang ngandhut rangkéan ekosistem kang pepak, wiwit saka tlatah segara, alas bakau, alas pasang-surut lan rawa banyu tawa, alas udan dhataran cendhèk lan gunung, tlatah ekosistem pagunungan, lan lèlèhan ès (glacier) katulistiwa. Ing elevasi 4884 meter, Puncak Jaya (sadurungé dikenal minangka Carstensz Pyramid) kuwi pucuk gunung kang paling dhuwur antara Himalaya lan Andes.

Wacan terusan[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]