Taman Nasional Gunung Halimun Salak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Gunung Halimun Salak

Taman Nasional Gunung Halimun Salak iku salah siji papan konservasi kang ambane 400km2 ana ing Indonésia Jawa Kulon ing pulo Jawa. Taman iki dideke ing taun 1992, taman iki kadadean saka Gunung Salak lan Gunung Halimun. Papan iki cedhak karo Gunung Gedhe Pangrango kang uga dikelnal Taman Nasional, papan iki uga ccedhak karo kutha Bogor lan Kebon Raya Bogor.

Gunung iki dhuwure 1.929 meter lan uga asring diselimuti kabut. Gunung Salak iku papan kang dadi panggon penampungan banyu udan.[1]

Ekologi[sunting | sunting sumber]

Papan iki dadi panggon uripe Gibbon (Hylobates moloch) - sub-spesies saka Gibbon semu perak. Gunung Halimun iku papan paling aman kanggo spesies iki. Nanging ana batese ing papan kang dhuwure1.200 meter ora ditemokake kewan lutung Jawa (Trachypithecus auratus), saliyane iku uga ana kewan endemik liyane, kurang liya 145 spesies manuk kang jarang ketok ing Jawa.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ www.tnhalimun.go.id (situs resmi)(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ liburs.com (Taman Nasional Gunung Halimun Salak)(diundhuh tanggal 1 Agustus)