Taman Nasional Manupeu Tanah Daru

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta Taman Nasional Manupeu Tanah Daru

Taman Nasional Manupeu Tanah Daru ana ing tkatah pulo Sumba ing Indonésia. Taman nasional iki akeh papane kang awujud lereng steepy. Kira-kira 118 werna tanduran kang dijaga ing taman nasional iki, kayata Toona sureni, Sterculia foetida, Schleichera oleosa, Alstonia scholaris (Ditabark), Asam, Kemiri, spesies Syzygium, spesies Casuarina, lan Lantana camara.[1]

Ana 87 werna manuk kang dijaga ing taman nasional iki. Ing jerone ana 7 werna manuk kang dadi endemik ing Pulo Sumba. Manuk kang dijaga ing taman nasional iki kayata Sumba Kakatua Jambul Kuning, Hijau Pigeon Sumba, Sumba sikatan, Sumba Cicadabird, Apricot-breasted Sunbird lan Sumba Hornbill.

Ana uga kupu kang dijaga ing taman nasional iki, kurang luwih cacahe ana 57. Kupu kang dadi endemik ing pulo iki ana 7, yaiku Papilio neumoegenii, Ideopsis oberthurii, Delias fasciata, Junonia adulatrix, Athyma Karita, Sumalia Chilo, lan Elimnia amoena.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 29 Juli 2011)
  2. ^ (id)indonesia-life.info(diundhuh tanggal 29 Juli 2011)