Taman Nasional Teluk Cenderawasih

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Teluk Cenderawasih National Park
IUCN Category II (Taman Nasional)
Papua Locator Topography.png
Lokasi West Papua, Indonesia
Kutha paling cedhak Manokwari
Koordinat 2°30′S 134°38′E / 2.5°S 134.633°E / -2.5; 134.633Koordinat: 2°30′S 134°38′E / 2.5°S 134.633°E / -2.5; 134.633
Jembar 14,535 km²
Madeg 2002
Badan sing nglola Ministry of Forestry

Taman Nasional Teluk Cendrawasih iku taman nasional ing Papua Kulon, Indonésia. Taman nasional iki nduweni ekosistem kang awujud terumbu karang, pante, mangrove lan alas tropika daratan, pulo ing Papua/Irian Jaya.[1] Ambane kurang luwih 1.453.500 ha.[2]

Taman Nasional Teluk Cendrawasih iku taman nasional panggone akeh awujud laut kang paling amba ing Indonésia, kang kawujud saka pante (0,9%), pulo (3,8%), terumbu karang (5,5%), lan laut (89,8[1]

Taman Nasional Teluk Cendrawasih akeh rupa-rupa iwak. Kurang luwih ana 209 werna iwak, kayata butterflyfish, angelfish, damselfish, parrotfish, rabbitfish, lan anemonefish.[1]

Ana uga werna-werna moluska, kayata keong cowries (Cypraea spp.), keong strombidae (Lambis spp.), keong kerucut (Conus spp.), triton terompet (Charonia tritonis), lan kima raksasa (Tridacna gigas).[1]

Ana papat werna penyu kang urip ing taman nasional iki, yaiku penyu sisik (Eretmochelys imbricata), penyu ijo (Chelonia mydas), penyu lekang (Lepidochelys olivaceae), lan penyu belimbing (Dermochelys coriacea). Ana uga Duyung (Dugong dugon), paus biru (Balaenoptera musculus), ketam kelapa (Birgus latro), lumba-lumba, lan hiu.[1]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d e (id)www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.trackpacking.com(diundhuh tanggal 23 Agustus 2011)