Taman Nasional Gunung Leuser

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Gunung Leuser*
Situs Warisan Donya UNESCO

Gunung Leuser National Park Jungle Life.jpg
Negara Flag of Indonésia Indonésia
Tipe Alam
Kriteria vii, xi, x
Referensi 1167
Wilayah Asia-Pasifik
Sajarah prasasti
Prasasti resmi 2004  (Sèsi ke-28)
* Jeneng resmi jroning Daftar Warisan Donya.
Miturut klasifikasi resmi UNESCO.

Taman Nasional Gunung Leuser kuwi taman nasional kang jembaré 7,927 km² ing Sumatra sisih lor, Indonesia, ing tapel wates antara Provinsi Sumatra Utara lan Aceh.[1] Taman Nasional iki dijenengaké saka arané gunung kang dhuwuré 3,381 m, yakuwi Gunung Leuser, nglindhungi manéka warna ekosistem. Sawijining papan perlindhungan kanggo kéwan orangutan Bukit Lawang dumunung ana ing jeroné taman iki. Bebarengan karo Taman Nasional Bukit Barisan Selatan lan Kerinci Seblat dadi Situs Warisan Donya, Warisan Alas Udan Tropis Sumatra.[2]

Ekologi[sunting | sunting sumber]

Taman Nasional Gunung Leuser National Park minangka salah siji saka habitat Orangutan Sumatra (Pongo abelii).[3] Ing taun 1971, Herman Rijksen ngadegaké Stasiun riset Ketambe, sawijining tlatah riset sing mligi tumrap orangutan.[4]

Referensi[sunting | sunting sumber]

  1. ^ Database Donya bab Tlatah kang direksa: Entry of Gunung Leuser National Park
  2. ^ "Tropical Rainforest Heritage of Sumatra". UNESCO. http://whc.unesco.org/en/list/1167. Retrieved 2007-09-30.
  3. ^ S. A. Wich; I. Singleton; S. S. Utami-Atmoko; M. L. Geurts; H. D. Rijksen; and C. P. van Schaik (2003). "The status of the Sumatran orang-utan Pongo abelii: an update". Flora & Fauna International 37 (1). http://dx.doi.org/10.1017/S0030605303000115.
  4. ^ S. A. Wich; S. S. Utami-Atmoko; T. M. Setia; H. D. Rijksen; C. Schürmann, J.A.R.A.M. van Hooff and C. P. van Schaik (2004). "Life history of wild Sumatran orangutans (Pongo abelii)". Journal of Human Evolution 47 (6): 385–398. http://dx.doi.org/10.1016/j.jhevol.2004.08.006.

Delengen uga[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Taman Nasional Gunung Leuser ing Wikivoyage

Koordinat: 3°30′N, 97°30′E