Taman Nasional Berbak

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Berbak
IUCN Category II (National Park)
Map showing the location of Taman Nasional Berbak
Location in Sumatra
Mapan ing Sumatra, Indonesia
Kutha paling cedhak Jambi
Koordinat 1°23′S 104°20′E / 1.383°S 104.333°E / -1.383; 104.333Koordinat: 1°23′S 104°20′E / 1.383°S 104.333°E / -1.383; 104.333
Ambane 1,627 km²
Established 1992
Ministry of Forestry

Taman Nasional Berbak iku salah siji taman nasional kang ana ing Sumatra, Indonésia. Taman nasional iki dadi papan konservasi alas rawa paling gedhe ing Asia Kidul-wétan.[1] Taman nasional iki arupa gabungan antarane alas rawa gambut lan alas rawa banyu tawar kang ana ing pesisir wetan Sumatra.[2]

Tetanduran kang ana ing taman nasional iki kayata meranti (Shorea sp.), lan werna-werna palem. Ing Taman Nasional Berbak akeh tanduran palem kang digunakake kanggo pajangan paling akeh ing Indonésia. Werna-werna palem kang langka ing antarane kang awujud godhong payung (Johanesteijmannia altifrons), Lepidonia kingii (Lorantaceae), wujude kembange gedhe wernane abang utawa wungu.[1][2]

Ana atusan nganti ewon manuk pindhahan kang isa dideleng ing Taman nasional iki. [1][2]

Supaya bisa mlebu ing taman nasional iki, yen lewat sisih kulon kudu nglewati kali Air Hitam Dalam. Diarani kali Air Hitam Dalam amarga werna banyune ireng kaya kopi, lan nalika banyu segara surut rusuhane kewan lan godhong-godhongan saka alas bakau digawa menyang kali Batanghari banjur tekan segara. Kali Air Hitam Dalam iku habitate Macan Loreng Sumatra.[3]

Taman Nasional Berbak ora mung dijaga dening pamrentahan nasional, nanging uga tekan internasional, yaiku digunakake dadi Papan Teles Internasional (Lahan Basah Internasional) ing konvensi RAMSAR.[3]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c (id)www.dephut.go.id TN Berbak (diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)
  2. ^ a b c (id)www.tourismjambi.com(diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)
  3. ^ a b (id)www.dephut.go.id (diundhuh tanggal 29 Agustus 2011)