Taman Nasional Kutai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Kutai National Park
IUCN Category II (National Park)
Kutai Orangutan 2008.jpg
Map showing the location of Kutai National Park
Location of Kutai NP in Borneo
Mapan ing East Kalimantan, Indonesia
Kutha paling cedhak Samarinda
Koordinat 0°22′N 117°16′E / 0.367°N 117.267°E / 0.367; 117.267Koordinat: 0°22′N 117°16′E / 0.367°N 117.267°E / 0.367; 117.267
Ambane 1,986 km²
Established 1982
Ministry of Forestry

Taman Nasional Kutai iku salah siji taman nasional kang ana ing Kalimantan, pase ing kabupatèn Kutai lan Bontang.[1] Ambane taman nasional iki kira-kira 198.629 ha.[2]

Taman Nasional Kutai nduweni wujud vegetasi kang awujud alas pante/mangrove, alas rawa banyu tawar, alas kerangas, alas ulin/meranti/kapur lan alas Dipterocarpaceae. Taman nasional iki dadi alas ulin kang paling amba ing Indonésia.[1]

Flora Fauna[sunting | sunting sumber]

Ana werna-werna tanduran ing taman nasional iki, kayata bakau (Rhizophora sp.), tancang (Bruguiera sp.), cemara segara (Casuarina equisetifolia), simpur (Dillenia sp.), meranti (Shorea sp.), benuang (Octomeles sumatrana), kapur (Dryobalanops sp.), ulin (Eusideroxylon zwageri), ana telung werna raflesia lan werna-werna anggrek. [1]

Ing taman nasional iki uga ana akeh kewan, kayata orangutan (Pongo satyrus), owa kalimantan (Hylobates muelleri), bekantan (Nasalis larvatus), kethek buntut dawa (Macaca fascicularis fascicularis), beruk (M. nemestrina nemestrina), lan kukang (Nyticebus coucang borneanus). Kelompok kewan iki isa ditemokake ing Teluk Kaba, Prevab-Mentoko lan Sangkimah. Banjur ing kelompok ungulata ana bantheng (Bos javanicus lowi), rusa sambar (Cervus unicolor brookei), kidang (Muntiacus muntjak pleiharicus), lan kancil (Tragulus javanicus klossi). Kelompok kewan iki isa ditemokake ing Taman Nasional Kutai. Saliyane iku uga ana kelompok carnivora, kayata beruang madu (Helarctos malayanus euryspilus) bangau tong-tong (Leptoptilos javanicus), elang segara weteng putih (Haliaeetus leucogaster), pergam raja/hijau (Ducula aenea), pitik alas (Gallus sp.), beo/tiong emas (Gracula religiosa), lan pecuk ula asia (Anhinga melanogaster melanogaster).[1]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b c d (id)www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 6 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.wisatakaltim.com(diundhuh tanggal 6 Agustus 2011)