Taman Nasional Sebangau

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Sabangau National Park
IUCN Category II (Taman Nasional)
Sabangau River and surrounding peat swamp forests
Sabangau River and surrounding peat swamp forests
Lokasi Central Kalimantan, Indonesia
Koordinat 2°33′S 113°50′E / 2.55°S 113.833°E / -2.55; 113.833Koordinat: 2°33′S 113°50′E / 2.55°S 113.833°E / -2.55; 113.833

Taman Nasional Sebangau iku salah siji taman nasional kang ana ing pulo Kalimantan, propinsi Kalimantan Tengah, Indonésia. Panggone ana ing antarane kali Sebangau lan kali Katingan. Mirturut panggone, taman nasional iki kalebu ing Kabupatèn Katingan, Kabupatèn Pulang Pisau lan Kutha Palangka Raya ing propinsi Kalimantan Tengah.

Taman nasional iki diresmekake adhedhasar Keputusan Menteri Kehutanan Nomor: 423/Menhut-II/2004 tanggal 19 Oktober 2004.

Taman nasioan iki ambane kurang luwih 568.700 hektar.[1] Ana warna-warna tanduran ing taman nasional iki, kurang luwih ana 106 cacahe tanduran. Kewan kang ana ing taman nasional iki uga warna-warna. Ana 35 werna mamalia, lan 116 werna manuk kang ana ing Kalimantan.[2][1]

Ana uga kewan liya, kayata bekantan, lutung, lan kethek. Taman nasional iki dadi papan uripe orangutan. Kurang luwih ana 6.910 orangutan nalika taun 2003. Populasi ungko (Agile Gibbon; basa Inggris) akeh urip ing taman nasional iki, nanging akeh sing diburu.

Cthetan sikil[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b (id)palangkarayatourism.com(diundhuh tanggal 9 Agustus 2011)
  2. ^ (id)www.rotanindonesia.org(diundhuh tanggal 9 Agustus 2011)