Taman Nasional Gunung Ciremai

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Gunung Ciremai

Taman Nasional Gunung Ciremai mapan ana ing Jawa Kulon, Indonésia. Ana tanduran kang dijaga ing taman nasional iki, ana uga tanduran kang dadi endemik ing taman nasional kono, kayata Pinus merkusii, Castanopsis javanica, Fragraera blumii, Villubrunes rubescens, Macaranga denticulatan, Lithocarpus sundaicus, stipularis Elaeocarpus, Ardisia cymosa, Platea latifolia. Yen kewan ing taman nasional iki kang dijaga kayata Leopard, Kidang Jawa, Zaglossus bruijni, surili Jawa, Elang JawaJawa lan ula phyton.[1]

Watese Taman Nasional Gunung Ciremai[sunting | sunting sumber]

Papan iki ana ing garis bujur 108°21'35"—108°28'00" BT lan garis lintang 6°50'25"—6°58'26" LS. Topografine akeh kang wujude ngombak (64%) lan jurang (22%), gunung-gunung, kanthi pucuk kang paling dhuwur 3.078 m dpl.[2]

Papan iki kalebu ana ing Kabupatèn Kuningan (8.931,27 ha), lan ana uga kang kalebu Kabupatèn Majalengka (6.927,9 ha). Ing sisih lor wewatesan karo Kabupatèn Cirebon; ing sisih wetan wewatesan karo kecamatan-kecamatan Cilimus, Jalaksana, lan Kramatmulya. Ing sisih kidul, wewatesan karo Cigugur, Kadugede, Nusaherang, lan Darma; ing sisih kulon wewatesan karo Majalengka.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ www.tnciremai.org(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)
  2. ^ a b portalstmik-im.indonesianforum.net(diundhuh tanggal 1 Agustus)