Taman Nasional Laiwangi Wanggameti

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Peta papan panggonan Taman Nasional Laiwangi Wanggameti

Taman Nasional Laiwangi-Wanggameti iku taman nasional kang wujude isa dadi tuladha kabeh bentuk alas ing pulo Sumba, Kabeh werna alas sing ana ing pulo Sumba isa ditemokake ing taman nasional iki. Ana warna-warna tanduran endemik ing taman nasional iki, tuladha spesies Syzygium, Alstonia scholaris, spesies Ficus, Canarium oleosum, Cinnamomum zeylanicum, Myristica littoralis, Toona sureni, Sterculia foetida, Schleichera oleosa, dan Palaquium obovatum.

Spesies kewan kang dijaga ing taman nasional iki kayata Kepiting-mangan Macaque, spesies Sus, Air memantau, timoriensis Python, Red Junglefowl, Red-naped Buah-burung merpati, Sumba Hijau Pigeon, Sumba Buttonquail, Citron-Kakatua Jambul, Purple-naped Lory, sikatan Sumba, Sumba Cicadabird, lan Apricot-breasted Sunbird.[1]

Ing Taman Nasional Laiwangi-Wanggameti ana 43 werna kupu. Ana uga kupu kang dadi endemik ing Nusa Tenggara, yaiku kupu halipron (Troides haliphron naias), Elimnias amoena, Sumalia chilo, Ideopsis oberthurii, lan Athyma karita. Ing sakiwa tengene Taman Nasional Laiwangi-Wanggameti akeh ditemokake kuburan kuno kang diukir nggunakake motif gambar jaran, kebo, wong lanang lan wadon. Kuburan kuno iki dadi pralambang saka kulawarga kang ditinggal.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

Pranala njaba[sunting | sunting sumber]