Taman Nasional Bali Barat

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados

Koordinat: 8°8′S, 114°29′E

Taman Nasional Bali Barat
Alas bakau ing Taman Nasional Bali Barat

Taman Nasional Bali Barat mapane ing bageyan kulon pulo Bali ing Indonésia. Taman nasional iki ambane 77,000 hektar, kang kira-kira 10% saka ambane pulo Bali.[1] Taman Nasional Bali Barat kabentuk saka habitat alas lan sabana. Ing tengah-tengah taman iki ana gunung berapi kang wis mati cacahe papat saka jaman Pleistocene, karo gunung Patas minangka papan kang paling dhuwur ing Taman Nasional Bali Barat. Kira-kira 160 spesies kewan lan tanduran kang dijaga ing taman nasinal iki. Kewan-kewan iku kayata banthèng, rusa, lutung, kalong lan werna-werna manuk. Taman Nasional Bali Barat iku papan kang pungkasan kanggo neokake endemik Bali kang arep punah, Jalak Bali ing habitat asline.[2]

Ing Taman Nasional Bali Kulon isa nglakoni werna-werna kegiyatan kayata:

  • rekreasi lan wisata ing alas, ngemati manuk,diving, snorkeling, mancing, kemah, boating lsp.
  • Penangkaran Jalak Bali.
  • Paneliten.
  • Wisata budaya lan ziarah ing Makam Mbah Temon lan Jayaprana.

Ing Taman Nasional Bali Barat disedhiyani pasilitas arupa:

  • Kantor, pondhok jaga, pondhok wisata, menara pandang/pengamat, dalan mlaku, piranti nyilem, speed boat lsp.

Cathetan Suku[sunting | sunting sumber]

Pranala jaba[sunting | sunting sumber]

Situs resmi : Taman Nasional Bali Barat