Taman Nasional Gede Pangrango

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Gedhé Pangrango

Taman Nasional Gede Pangrango mapan ana ing Jawa Kulon, Indonésia. Ing taman nasional iki ana gunung mberapi cacahe loro, yaiku Gunung Gedhé lan Gunung Pangrango. Ambané kira-kira 150 km ².[1]

Taman nasional iki uga dadi papan konsèrvasi kang wis ana kayata Cagar Alam Cibodas, Cimungkat Alam Reseve, Situgunung Taman Rekreasi lan Gunung Gedhé Pangrango Nature Reserve. Saliyané iku uga ana panggonan kang digunakaké panelitèn biologi lan konsèrvasi.Taun 1977 UNESCO ngresmèkaké papan iki dadi Jaringan Cagar Biosfer Donya.[1]

Topograpi[sunting | sunting sumber]

Gunung Gedhé (2.958 m) lan Pangrango (3019 m) iku gunung geni kembar. Gunung iki disambung dhataran dhuwur kang dikenal kanti jeneng Kandhang Badhak (2.400 m). Pèrèng gunungé jero lan ana kali kang miliné deres, kang ngukir lembah lan pagunungan dawa.

Pagunungan ngisor, nduwur lan alas subalpine ana ing taman nasional iki. Sisih lor Gunung Gedhé iku bidang Jawa Edelweiss (Anaphalis javanica).

Flora lan Fauna[sunting | sunting sumber]

Gunung Gedhé Pangrango-dipanggoni 251 saka 450 werna manuk kang ana ing Jawa. Manuk kang wis langka kayata elang Jawa Hawk- lan Jawa Scops Owl. Kéwan mamalia kang arep punah ing taman nasional iki kayata jenise primata Gibbon semu perak, Jawa Surili lan Lutung Jawa. Kewan liyané kang ana ing taman nasional iki yaiku Leopard, kucing Leopard, Kidang India, rusa Jawa, Dhole, Porcupine Melayu, Sunda Stink Badger, lan Marten tenggorokan kuning.[2]

Cathetan suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ a b gedepangrango.org(diundhuh tanggal 1 Agustus)
  2. ^ www.dephut.go.id(diundhuh tanggal 1 Agustus 2011)