Taman Nasional Kapuloan Seribu

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Kapuloan Seribu
—  Kawasan  —
Peta Taman Nasional Kapuloan Seribu
Taman Nasional Kapuloan Seribu is located in Indonesia
Taman Nasional Kapuloan Seribu
Lokasi di Indonésia
Coordinates: 5°40′0″S 106°37′0″E / 5.666667°S 106.616667°E / -5.666667; 106.616667Koordinat: 5°40′0″S 106°37′0″E / 5.666667°S 106.616667°E / -5.666667; 106.616667
Taman Nasional
Kapuloan Seribu
Wewengkon
 • Total 107,489 km2 (41,502 sq mi)
Èlevasi 1 - 3 m (−9 ft)
Website Taman Nasional Kapuloan Seribu

Taman Nasional Kapuloan Seribu iku kawasan pelestarian alam bahari ing Indonésia sing dumunung kurang luwih 45 km ing lokasi geografis 5°23’ - 5°40’ LS, 106°25’ - 106°37’ BT sisih lor Jakarta dumadi saka 110 pulo.[1] 68 pulo arupa pulo cilik mawa pasir putih lan gosong-gosong karang dumadi saka 54 jinis karang atos/lunak, 20 pulo sing wis dikembangaké minangka pulo wisata, 6 pulo sing dihuni pedunung lan 6 dikuasani perorangan utawa badan usaha. Pulo Untung Jawa minangka pulo mawa pedunung sing paling kidul utawa paling cedhak karo Jakarta leté 37 mil segara déné kawasan pulo paling lor ya iku Pulo Dua Barat sing leté watara 70 mil laut saka Jakarta.

Cuaca[sunting | sunting sumber]

Mangsa udan biasané kedadéyan antara sasi Nopember-April déné curah udan paling gedhé kedadéyan watara sasi Januari lan paling cilik ing sasi Agustus, jroning mangsa ketiga kerep uga ana udan kanthi gunggung dina udan antara 4-10 dina sesasi.

Zonasi[sunting | sunting sumber]

Taman Nasional Kapuloan Seribu dumadi saka 4 dhaérah zonasi ya iku dhaérah zona inti sing jembaré 4.449 hèktar minangka bagéan kawasan taman nasional sing mutlak dilindhungi lan ora olèh diowahi déning aktivitas manungsa, dhaérah zona perlindungan sing jembaré 26.284,50 hèktar minangka bagéan kawasan taman nasional sing berfungsi sebagai penyangga zona inti, dhaérah zona pemanfaatan bagi kegiatan pariwisata sing jembaré 59.634,50 hèktar minangka bagéan kawasan sing didadèkaké sebagai pusat rekreasi lan kunjungan wisata, lan dhaérah zona pemukiman sing jembaré 17.121 hèktar minangka papan hunian utawa pomahan pedunung saenggon. Zonasi iki luwih dikenal minangka zona Kapuloan Seribu Lor dumadi saka 79 buah pulo lan Kapuloan Seribu Selatan dumadi saka 31 pulo

Kapuloan Seribu[1][sunting | sunting sumber]

Penangkaran penyu[sunting | sunting sumber]

Benthik[sunting | sunting sumber]

Galeri[sunting | sunting sumber]

Flora
P Morc D1252.JPG
Mengkudu
Casuarina equesitifolia tree.jpg
Cemara
laut
Starr 010309-0546 Calophyllum inophyllum.jpg
Nyamplung
KetapangGreenLeaves.jpg
Ketapang
Barringtonia acutangula (Freshwater Mangrove) in Hyderabad W IMG 8323.jpg
Butun atau
Putat Laut
1859-Martinique.web.jpg
Kelapa
Cerbera manghas.jpg
Bintaro
50px
Pandan
laut
50px
Waru
Laurencia.jpg
Alga merah
Halodulesp.jpg
Rumput
laut
Floridian seagrass bed.jpg
Rumput laut
Lamun
Caulerpa prolifera.JPG
Alga hijau


Fauna
Varanus Salvator ID.jpg
Biawak Air
Hawksbill Turtle.jpg
Penyu sisik
Hawaii turtle 2.JPG
Penyu hijau
Loggerhead sea turtle.jpg
penyu Tempayan
Lepidochelys olivacea.jpg
penyu Lekang
Brahminy kite2.jpg
Elang Bondol
Anhinga in tree.jpg
Burung pecuk ular
Glossy Ibis (Plegadis falcinellus) at Bharatpur I IMG 5384.jpg
Burung roko-roko
Paddletail melb aquarium.jpg
Kakap merah
Katsuwonus pelamis Java.jpg
Cakalang
Sccom u0.gif
Tenggiri
Humphead wrasse melb aquarium.jpg
Humphead wrasse
atau
Napoleon wrasse
Siganus corallinus.jpg
Baronang
Bep chaetodon octofasciatus.jpg
Kepe-Kepe

Rujukan[sunting | sunting sumber]

Pranala luar[sunting | sunting sumber]

Wikivoyage   Pirsani pandhuan wisata Taman Nasional Kapuloan Seribu ing Wikivoyage

  • Tomascik, Tomas (1997). The ecology of the Indonésian seas, Part 1. Periplus Editions. pp. 656. ISBN 9789625930787.
  • Tomascik, Tomas (1997). The ecology of the Indonésian seas, Part 2. Tuttle Publishing. pp. 1388. ISBN 9789625931630.
  • Jordan, Clifton F. (1998). The sedimentology of Kapuloan Seribu: a modern patch reef complex in the West Java Sea, Indonésia. Indonésian Petroleum Association. pp. 81.


jv:Kabupatèn Kapuloan Seribu