Taman Nasional Danau Sentarum

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Danau Sentarum National Park
IUCN Category II (National Park)
Danau Sentarum 2006.jpg
Map showing the location of Danau Sentarum National Park
Location of Danau Sentarum in Borneo
Mapan ing West Kalimantan, Indonesia
Kutha paling cedhak Pontianak
Koordinat 0°51′N 112°6′E / 0.85°N 112.1°E / 0.85; 112.1Koordinat: 0°51′N 112°6′E / 0.85°N 112.1°E / 0.85; 112.1
Ambane 1,320 km²
Established 1999
Ministry of Forestry

Taman Nasional Danau Sentarum iku salah siji taman nasional kang njaga kewan lan tetanduran ing Danau Sentarum.Taman nasional iki mapan ing Kalimantan Kulon, Indonésia. [1]

Nalika taun 1999, Danau Sentarum ditetepake dadi taman nasional. Sadurunge, Taman Nasional Danau Sentarum iku arupa cagar alam (1981/1982) lan suwaka margasatwa (wiwit 1983).[2]

Flora lan Fauna[sunting | sunting sumber]

Ana kewan lan tanduran kang dadi endemik ing taman nasional iki. Tanduran kang dadi endemik kayata, tembesu utawa tengkawang (Shorea beccariana), jelutung (Dyera costulata), ramin (Gonystylus bancanus), meranti (Shorea sp), keruing (Dipterocarpus sp), lan kayu ulin (Eusideroxylon zwageri). Warga kang urip ing sakiwa tengene danau asring nggunakake tanduran-tanduran kang isa digunakake obat ing taman iki. Tanduran iku kayata ambong-ambong (Blumea balsamifera), akarara (Ficus sp), asam kandis (Garnia sp), asam tekala (Alpinia sp), aur-aur (Aneilema scaberrimun), bangelai (Zingiber pupureum), bawang gilang (Eleutherine americana), gambir (Uncaria gambir), kayu lawang (Cinnamomum sp), kunyit kuning (Curcuma domestica), kunyit putih (C. Zedoaria) nilam (Pogostemon cablin), lan pasak bumi (Eurycoma longifolia).[3]

Kewan kang ana ing taman nasional iki kayata si amang (Hylobates muelleri), bekantan (Nasalis larvatus), orang utan (Pongo pygmaeus), long-tailed monkey (Macaca fascicularis), bajing (Callosciurus notatus, C. Prevostii), beruang madu (Helarctos malayanus), lan macan (Neofelis nebulosa). Ana uga warna-warna manuk ing taman iki, kayata bekakak (Halcyon capensis), enggang gading (Rhinoplax vigil), rangkong (Buceros rhinoceros), elang ndhas putih (Haliastur Indus), lan manuk Raja Urang (Alcedo meninting).[3]

Cathetan sikil[sunting | sunting sumber]