Taman Nasional Sembilang

Saka Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawa / Saking Wikipédia, Bauwarna Mardika abasa Jawi
Langsung menyang: pandhu arah, pados
Taman Nasional Sembilang
Taman Nasional Sembilang
IUCN Category II (Taman Nasional)
Letak di Sumatra
Lokasi Sumatra, Indonesia
Koordinat 2°1′S 104°33′E / 2.017°S 104.55°E / -2.017; 104.55Koordinat: 2°1′S 104°33′E / 2.017°S 104.55°E / -2.017; 104.55
Jembar 2,051 km²
Madeg 2001
Badan sing nglola Kementerian Kehutanan

Taman Nasional Sembilang inggih punika "taman nasional" ingkang dumunung wonten ing pesisir provinsi Sumatera Selatan, Indonesia. "Taman nasional" punika gadhah wewengkon kirang langkung 2.051 km². "Taman Nasional Sembilang" punika dados habitat kangge Macan Sumatra, gajah Asia, tapir Asia, siamang, kucing emas, rusa Sambar, buaya muara, iwak Sembilang, penyu air tawar raksasa, lumba-lumba air tawar kaliyan maneka jinis peksi. [1]

Taman Nasional Sembilang kasungsun saking hutan rawa gambut, hutan rawa air tawar saking hutan riparian ingkang dumunung ing Provinsi Sumatera Selatan.[2]

Manéka jinising tetuwuhan darat saha banyu tuwuh wonten ing taman punika, kalebet gajah paku (Acrostichum aureum), nipah (Nypa fruticans), cemara Laut (Casuarina equisetifolia), pandan (Pandanus tectorius), Laut waru (Hibiscus tiliaceus), Nibung (Oncosperma tigillaria), jelutung (Jelutung), menggeris (Koompassia excelsa), Gelam tikus (Syzygium inophylla), Rhizophora sp, Sonneratia alba,. Sarta gimnorrhiza Bruguiera.[3]

Pesisir saha kawasan hutan, utaminipun wonten ing wewengkon Sembilang saha Semenanjung Banyuasin, minangka habitat utawi papan tumrap harimau Sumatera (Panthera tigris sumatrae), gajah Asia (Elephas maximus sumatranus), Malayan tapir (Tapirus indicus), siamang (Hylobates syndactylus syndactylus), kucing emas ( Catopuma temminckii temminckii), rusa sambar (Cervus unicolor equinus), buaya air asin (Crocodylus porosus), ikan Sembilang (Plotusus canius), penyu air tawar raksasa (Chitra indica), lumba-lumba air tawar (Orcaella brevirostris) sarta manéka jinis peksi.[4]

Kathah cacahing manuk migran saking Siberia saged dipuntingali wonten ing Sembilang, dumugi klimaks utawi puncak cacahing manuk ingkang kathah nalika sasi Oktober. Julukan saking éwunan manuk ingkang miber wonten ing formasi, saged dipunmirengaken wonten ing nginggil ombak gemuruh Selat Bangka.[5]

spesies manuk sanés ingkang mapan wonten ing taman punika kalebet dowitcheréus, mirsani greenshank (guttifer Pseudototanus), putih timur Pelican (Pelecanus onocrotalus), bangau susu (Mycteria cinerea), bangau ajudan ingkang langkung andhap (Leptoptilos javanicus), sarta putih-hitam bersayap tiga barang (Chlidonias leucoptera).[6] Bagéyan kilén winates kaliyan Taman Nasional Berbak Taman wonten ing provinsi Jambi. [7] Papan-papan:

Semenanjung Banyuasin, Sembilang, Benawan Bay, Teluk Sekanak, Pulau Betet: njajahi kali kaliyan hutan mangrove (bakau) kanthi perahu, mancing, sarta ningali kéwan, manuk migran saking Siberia dsaha atraksi lumba-lumba. Banyu tawar wonten ing njawi Taman Festival Krakatau kalebet saben sasi Juli wonten ing Bandar Lampung saha Festival Danau Ranau nalika sasi Desember wonten ing Oku, Sumatera Selatan.

wekdal ingkang paling cocok kanggé ningali nalika Juni dumugi Agustus.

Cara pinuju Park: Palembang-Sungsang, antawis 2 (kalih) jam kanthi perahu motor sewan, dipuntambah ugi 2 (kalih) jam dumugi lokasi.


Kantor: Jl. Kolonel H. Barlian 79 Punti Kayu Km 6 PO Box 1288, Palembang 310153 Tel. : +62-711- 410948


Dipuntunjuk: Menteri Kehutanan, SK No 76/Kpts-II/2001 amba 205.750 hektar Lokasi Kabupaten Musi Banyuasin, (Provinsi Sumatera Selatan)

Suhu 22 ° - 33 ° C Curah hujan 260 mm / tahun (rata-rata) Ketinggian 0-500 m dpl. Lokasi geografis 104 ° 12 '- 104 ° 55' E; 1 ° 38 '- 2 ° 25' S


Pranala Njaba[sunting | sunting sumber]


Cathethan Suku[sunting | sunting sumber]

  1. ^ (id)[1](dipunundhuh tanggal 30 September 2012)
  2. ^ (id)[2](dipunundhuh tanggal 20 November 2012)
  3. ^ (id)[ http://www.dephut.go.id/informasi/tamnas/tn_sebaran.html](dipunundhuh tanggal 20 November 2012)
  4. ^ (id)[3](dipunundhuh tanggal 20 November 2012)
  5. ^ (id)[4](dipunundhuh tanggal 20 November 2012)
  6. ^ (id)[5](dipunundhuh tanggal 20 November 2012)
  7. ^ (id)http://wikimapia.org/18404386/id/Taman-Nasional-Sembilang](dipunundhuh tanggal 20 November 2012)